Kymenlaakson hyvinvointialue
Kymenlaakson hyvinvointialue aloitti toimintansa vuoden 2023 alussa, jolloin Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä pelastustoimen palvelut siirtyivät hyvinvointialueen hoidettavaksi. Noin 161 000 asukkaan Kymenlaakson hyvinvointialueeseen kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.
Aikaisemmin sotealueen käytössä olleet yksipuoliset ja taipumattomat ratkaisut johtivat kompromisseihin muun muassa visuaalisuudessa ja sisällön esittämisessä. Sivuston ylläpito oli monimutkaista ja siksi sisällön ylläpitoa ei ole pystytty hajauttamaan eri palveluihin.
Tavoitteena toteutuksessa oli, että asukkaat ja asiakkaat löytävät tarvitsemansa tiedon helposti ja nopeasti. Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa tunnistettava kiireellinen palvelutarve huomioitiin erityisesti palvelujen, palvelupaikkojen ja yhteystietojen esittämisessä ja löydettävyydessä. Sivuston haluttiin toimivan palveluna, jossa on kaikille avointa ja yhtäläisesti saavutettavaa tietoa. Sivuston käyttökokemuksessa haluttiin korostuvan intuitiivisuus ja yhtenäinen palvelukokemus. Sivuston tuli siis tukea ja ohjata asiointiin verkossa.
Poutapilven tehtävänä projektissa oli tekninen toteutus WordPress- järjestelmään, käyttöliittymäsuunnittelu jo tehtyjen visuaalisten suunnitelmien mukaisesti, uuden verkkosivuston käyttöönottoon liittyvän projektin hallinta, sekä järjestelmän ylläpito ja tuki. Käyttöliittymäelementteihin ja käyttöliittymien visuaaliseen ulkoasuun sovellettiin hyvinvointialueen visuaalisen ilmeen mukaiset visuaaliset tyylit, värit, typografiat, graafiset elementit ja kuvamaailma. Ulkoasun suunnittelusta vastasi ulkopuolinen kumppani.
Tekninen toteutus on laaja. Sivusto sisältää sadoittain artikkeleita ja sivuja, joissa käytössä monipuolisesti asiakaskohtaisia sisältölohkoja. Omia sisältötyyppejä on rakennettu yhteystietoja, tapahtumia, toistuvia sisältöjä ja palvelutietovarannon sisältöjä varten. Integrointi palvelutietovarantoon mahdollistaa palvelusisältöjen tuonnin palveluntietovarannosta WordPressiin ja tuotuja tietoja voi myös rikastaa WordPressissä. Kieliversioita on kolme.
Kaiken kaikkiaan verkkosivusto pyrkii tarjoamaan kattavan, helposti saavutettavan ja käyttäjäystävällisen tietolähteen hyvinvointialueen palveluista, ohjeista ja resursseista, joka tukee asiakkaiden ja asukkaiden tarpeita ja helpottaa heidän asiointiaan verkossa.