Grafia.fi

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu, Verkkokauppa

Grafia on visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö. Lähes 1300 ammattilaisen yhteisö edistää visuaalisen viestinnän suunnittelun alaa ja ajaa jäsentensä etua.

Uudistettu Grafian verkkopalvelu esittelee graafisia suunnittelijoita, jakaa tietoa alasta sekä ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista. Grafialla on myös oma näyttelytila Luonnos, ja se järjestää vuosittain alan tunnetuimman visuaalisen viestinnän kilpailun Vuoden Huiput, jolla on myös oma verkkosivusto

Lähtökohdat

Grafian verkkopalvelu ja samassa projektissa uudistettava Vuoden Huippujen sivusto olivat lähes 10 vuotta vanhat, ja julkaisujärjestelmä vanhentunut. Sisällöntuotanto oli haasteellista ja verkkokaupan toiminnallisuudet puutteelliset. Verkkokaupan toiminnot, jäsenille viestiminen ja jäseneksiliittymisprosessi vaativat paljon manuaalista työtä. Jäsenille ei myöskään ollut tarjolla tarpeeksi kohdennettua sisältöä.

Grafia lähti rohkeasti uudistamaan sivustoa kokonaisvaltaisesti. Redandblue ja Grafia työstivät palvelun konseptia ja teknisiä ominaisuuksia useissa työpajoissa. Palvelupolkuja käytiin läpi mm. jäseneksi liittymisen osalta, ja aikaisemmin hyvin manuaalinen prosessi automatisoitiin keskustelemaan CRM:nä ja uutiskirjejärjestelmänä toimivan Gruppon kanssa.

Käyttäjälähtöinen konseptointi

Konseptoinnin aikana tunnistettiin olemassa olevien jäsenten palvelemisen tarve entistä vahvemmin. Grafian sivuille päätettiin rakentaa oman intranet-osio jäsenille, jotka voivat nyt kirjautua omilla jäsentunnuksillaan intranetin puolelle. Jäsenyys tunnistetaan Gruppo CRM:n avulla. Intranet palvelee jäseniä tapahtumilla, materiaaleilla ja Grafia median artikkeleilla, jotka ovat saatavilla vain kirjautuneille käyttäjille. Jäsenille luotiin myös interaktiivisia toimintoja, ja he voivat esimerkiksi ehdottaa omaa tapahtumaa kuten näyttelyä Grafian tapahtumakalenteriin.

Sisällönhallinnasta kustomoitava ulkoasu Luonnos-osiolle

Pääsivuston erikoisuutena sivustolle luotiin näyttelytila Luonnokselle oma osio, joka käyttää visuaalisuutena Luonnoksen sen hetkistä visuaalista ilmettä. Osion värit voi päivittää kunkin ilmeen mukaiseksi suoraan sisällönhallintajärjestelmän kautta värikoodin syöttämällä. https://grafia.fi/luonnos/

Sivustouudistuksen yhteydessä tunnistettiin myös tarve kuvituskuvamateriaaleille. Redandblue suunnitteli Grafialle kaksi erilaista kuvituspatternia, jonka osia käytetään sivuston kuvamateriaalina. Kuvitukset on tuotettu paperileikkausmenetelmällä, ja inspiraationa on toiminut kirjasimet ja orgaaninen kädenjälki. Kuvituksia tuotettiin tumman ja vaalean sävyisinä yhdistelminä eri käyttötarpeita varten. Kuvituksia käytetään myös Grafian uutiskirjeissä ja sosiaalisen median kanavissa.

Verkkokauppa ja integraatiot

Sivustouudistuksen ohessa uudistettiin myös verkkokauppa WooCommercen päälle. Ostoprosessi automatisoitiin ja verkkokaupan nostoja voi lisätä nyt kautta sivuston sisällön kannalta relevantteihin kohtiin. Maksurajapintana toimii Paytrail.

Pääsivusto koostuu lisäksi ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista sekä Tekijät-osiosta, jonka profiilit generoituvat suoraan jäseneksi liittyneistä henkilöistä. Jäsenet voivat halutessaan täydentää omaa profiiliaan portfoliolinkeillä ja työnäytteillä. Jäsenet pystyvät myös päivittämään omia tietojaan sivuston kautta suoraan jäsenrekisteri Gruppoon Vue-aplikaation avulla.

Grafia tarjoaa Tekijät-osion avulla markkinapaikan visuaalisen suunnittelun osaamiselle.

Uudella sivustolla uutiskirjeen tilaajat siirtyvät myös suoraan Gruppon tillajarekisteriin. Sivusto on AA-tason saavutettava ja siinä on kaksi kieliversiota.

Käyttöönotto ja jatkokehitys

Sivuston käyttöönoton yhteydessä tehtiin mittava migraatio Crasmanin julkaisujärjestelmästä.

Grafia.fi on redandbluen ylläpidossa ja jatkokehityksessä. Työstämme parhaillaan Vuoden Huippujen uutta sivustoa, jossa mm. alkuvaiheen tuomaroinnit hoidetaan jatkossa järjestelmän kautta.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Hollolan kunnan verkkosivusto

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Erityistä: Testatusti saavutettava verkkopalvelu

Hollolan kunta on Päijät-Hämeessä sijaitseva, n. 23 000 asukkaan kunta. Hollolan kunnan brändi oli uudistettu muutama vuosi aiemmin, ja nyt oli aika tuoda brändi esiin entistä paremmin uuden verkkopalvelun (www.hollola.fi) myötä. Hollolan kunnan aiemmassa, sekä tekniikaltaan että sisällöiltään paikalleen jämähtäneessä verkkopalvelussa kokonaisuus oli hajanainen ja vaikeasti hahmotettava. Uuden verkkopalvelun lähtökohtana olikin käyttäjälähtöisyys ja selkeys. Uudistuksessa […] Lue lisää

Careeria.fi

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Erityistä: Testatusti saavutettava verkkopalvelu

Toteutimme Careerialle verkkopalvelun, jossa yhdistyy koulutusyhtymän kohderyhmien tarpeiden huomioiminen ja erilaisten koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen niin nuorille kuin aikuisillekin. Careeria luo osaamista ja ammattitaitoa työelämään ja tarjoaa koulutuksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Monialaisesta Careeriasta valmistuu työelämän palvelukseen huomisen tekijöitä, joista moni luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Lähtökohta ja tavoitteet Careerian uuden verkkopalvelun lähtökohtana oli huomioida nuorten koulutusten ohella […] Lue lisää

Sessak.fi valaisinverkkokauppa

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Porvoolainen perheyritys Sessak Oy on tuonut yli kolmen vuosikymmenen ajan Suomeen uutta valoa. Kokemuksella ja asiantuntemuksella Sessak tuo markkinoille ainutlaatuista, jatkuvasti uudistuvaa muotoilua valaistukseen. Sessakilla on omaa valaisintuotantoa ja valaisimien maahantuontia. Sessakin valikoima perustuu kuukausittain vaihtuviin uutuuksiin, Sessakinomien suunnittelijoiden tuotteisiin sekä erilaisiin tiloihin räätälöityihin valaisinratkaisuihin. Sessak palvelee asiakkaita Suomessa ja Baltiassa. Kohderyhmänä ovatvalaisimien erikoisliikkeet, sisustussuunnitelijat, […] Lue lisää

Suomen Saunaseura

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Suomen Saunaseura on vuonna 1937 perustettu aatteellinen yhdistys. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta. Saunaseura jakaa tietoa suomalaisesta saunasta ja saunomisesta myös kansainvälisesti. Saunaseuran uuden verkkopalvelun tavoitteena oli selkeiden aukioloaikojen saaminen näkyväksi, saavutettavuuden varmistaminen ja iäkkään kohderyhmän palveleminen mahdollisimman selkeällä käyttöliittymällä. Iäkkään käyttäjäkunnan palvelemiseksi haluttiin tuoda myös nykyisen […] Lue lisää

Padasjoen kunta

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Lähtötilanne Padasjoen kunnan sivustoa lähdettiin uudistamaan loppuvuodesta 2022, koska vanhan verkkopalvelun käytettävyys ei vastannut enää tämän päivän vaatimuksia, muunmuassa saavutettavuudeltaan. Tavoitteet Uusien asukkaiden houkuttelu Padasjoelle Matkailun elävöittäminen (vapaa-aika, kesäkävijät) Elinvoiman kasvattaminen Erinomainen käyttökokemus niin kävijälle kuin ylläpitäjällekin Yksi kumppani sivuston toteutukseen, ylläpitoon ja jatkokehitykseen Ylläpidon ja hallintapaneelin helppous Moninaisten kohderyhmien huomiointi (saavutettavuus) Latausnopeus, saavutettavuus, hiilijalanjälki […] Lue lisää

Webropol

Tekijä: MEOM

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto yritysasiakkaille (B2B)

Webropol auttaa organisaatioita asiakas- (CX) ja työntekijäkokemuksen (EX) kehittämisessä sekä tiedolla johtamisessa. Heidän SaaS-tuotteenaan on modulaarinen kysely- ja raportointisovellus, joka mahdollistaa myös muun muassa markkinatutkimukset ja tapahtumahallinnan. Kansainvälisesti toimivana SaaS-firmana Webropolille on erityisen tärkeää, että tuotteen esittely ja käyttöönotto on mahdollisimman helppoa verkkosivustolla sen kaikissa kieliversioissa. Verkkosivustouudistuksessa lähdettiinkin ensisijaisesti kehittämään käyttökokemusta. Tässä keskeisten käyttötapausten tunnistaminen […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun