Alfons Education – Learning Management System

Tekijä: Mediapool Finland
Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Web-sovellus tai asiointipalvelu

Alfons Education oppimisympäristö on Alfons Education Oy:lle rakennettu asiakaskohtainen web-sovellus. Alfons Education oppimisympäristö on suunniteltu yhteistyössä kymmenien suomalaisten opettajien ja pedagogisten ammattilaisten kanssa. Tavoitteenamme oli luoda kokonaisvaltainen oppimisen ekosysteemi, joka mahdollistaa helpon ja opettajan aikaa säästävän käyttökokemuksen.

Haastattelimme kymmeniä opettajia ja opiskelijoita, millaisia toiminnallisuuksia he haluaisivat opettamista ja oppimista helpottamaan. Näiden tietojen pohjalta lähdimme suunnittelemaan Alfons Education SaaS-ohjelmistolle liiketoimintamallia, brändiä ja sanomaa sekä luonnollisesti uniikkeja teknisiä toiminnallisuuksia.

Alfons on tulevaisuuden digitaalinen luokkahuone. Kaikki opetus ja oppiminen tapahtuu yhdessä ja samassa paikassa. Siirtyminen lähiopetuksesta etäopetukseen on sulavaa. Opettajat voivat unohtaa palvelusta-palveluun -hyppimisen, mikä usein on se pahin aikasyöppö – unohtamatta tietysti oppimistuloksien katoamista useaan eri palveluun.

Alfonsiin kirjautuminen ja rekisteröityminen tapahtuu sujuvasti O365, Google ja mPass kertakirjautumisella niin opettajalle kuin opiskelijalle. Otimme myös selkeän etunojan GDPR:n tulevaisuuden tiukennuksiin, emmekä siirrä mitään tietoja Suomen rajojen ulkopuolelle, silti unohtamatta modernin pilvipalvelinympäristön teknisiä vaatimuksia.

Alfonsin tärkein ominaisuus on erittäin helppokäyttöinen sisältöeditori, jonka avulla omien opetusmateriaalien tuottaminen on nopeaa. Enää ei tarvita ulkopuolisia ohjelmistoja opetusmateriaalien tekemiseen. Opetusmateriaalit voivat koostua teksti-, kuva- ja videosisällöistä sekä niihin liittyvistä validoivista tehtävistä. Tehtävät voi jättää koneen tarkistettavaksi ja opettaja voi arvioida oppilaita kaikin opetussuunnitelmassa määritellyin perustein. Opettajat voivat jakaa materiaaleja toisille opettajille, kutsua sijaisia tai muita opettajia kursseille, luoda ja teettää kokeita, tehtäviä ja oppimateriaaleja. Järjestelmän taustalla on myös algoritmeja, jotka nostavat automaattisesti opiskelijoiden taitotasoa.

Alfons on kokonaisvaltainen opetuksen ekosysteemi, joka säästää merkittävästi opettajan työaikaa ja parantaa opiskelijoiden osaamista!

Alfonsin tekninen kehitys on jatkunut kahden vuoden ajan ja yli kymmenen tuhannen työtunnin jälkeen voimme ylpeänä esitellä tuloksiamme. Järjestelmän API-backend pohjautuu Lumen-frameworkiin ja skaalautuvaan arkkitehtuuriin. Frontend on Vue-pohjainen, puhtaasti pilvessä elävä oma yksikkönsä. Yhdistelmä on kevyt, nopea ja ystävällinen niin käyttäjälle kuin devaajille. Mikäli stäkki kiinnostaa ja osaat ne kuin omat taskusi, hakeudu meille mukaan tiimiin.

Alfons on avattu maaliskuussa Suomessa kaikkiin oppiaineisiin opettajille. Odotamme saavamme runsaasti opettajia ja opiskelijoita palvelun käyttäjiksi jo 2022 kuluessa, jonka jälkeen skaalaamme tuotetta ja palvelua ulkomaille.

Jätä kommentti