Julkaisut-palstan ohjeet ja usein kysytyt kysymykset

Julkaisut-palsta listaa uusia verkkosivustoja, verkkokauppoja, räätälöityjä web-sovelluksia ja mobiilipalveluita. Rajaus on sama kuin koko blogin aihepiiri. Ilmoittaminen on ilmaista, mutta vain palstalle sopivat projektit julkaistaan.

Toimistot eivät itse pysty muokkaamaan julkaisuja niiden julkaisun jälkeen. Jos toimisto haluaa muutoksia tai korjauksia julkaistuun ilmoitukseen, tulee toimiston olla yhteydessä ylläpitoon.

[Ylläpito = Perttu Tolvanen, perttu(at)perttutolvanen.com, 050-3685199]

Näitä ohjeita ja kysymyksiä on viimeksi päivitetty tammikuussa 2023.

Palstan keskeiset toimintaperiaatteet:

 • Palstan tarkoitus on tarjota näkyvyyttä keskikokoisille ja suurille web-projekteille ja näiden takana oleville toimistoille. Tästä syystä aivan pienimpiä projekteja (alle 10k budjetti) ei palstalla julkaista.
 • Ilmoittaminen on ilmaista ja onnistuu Ilmoita uusi julkaisu -lomakkeen avulla. Lomakkeen lähetyksen jälkeen julkaisu menee blogin moderointijonoon. Jokainen julkaisu käydään läpi ylläpidon toimesta, ja mikäli ilmenee tarkennustarpeita, ollaan lähettäjään yhteydessä sähköpostitse.
 • Jos julkaisu hyväksytään, julkaistaan se yleensä 1-2 viikon sisällä lähetyspäivästä. Palstalla julkaistaan tyypillisesti 100-150 työtä vuodessa, joten ajoittain käsittelyjonossa voi olla ruuhkaa.
 • Ilmoittajan tulee olla yritys. Yksityishenkilöt eivät voi ilmoittaa palstalle.
 • Jos toimisto on mukana Toimistot-hakemistossa (tai on joskus ollut), tulee toimistolle näkyviin myös toimiston logo ja linkki profiilisivulle.

Mitä voi ja ei voi julkaista palstalle:

 • Kuten aiemmin todettu, vain blogin aihepiiriin liittyvät julkaisut ovat mahdollisia. Käytännössä web-palvelut erilaisissa muodoissaan hyväksytään, olivat ne sitten tavallisia verkkosivustoja, räätälöityjä web-sovelluksia tai verkkokauppoja.
 • Julkaistavan palvelun tulee olla arvioitavissa ja tutustuttavissa kattavasti kenen tahansa toimesta. Palveluun ei voi lähettää sellaisia julkaisuja, joihin käytännön tutustuminen on mahdotonta tai hyvin vaikeata. Esimerkiksi yritysten sisäiset intranet- ja extranet-palvelut ovat yleensä sellaisia, joita ei voi lähettää palstalle, vaikka ne olisivatkin teknisesti toteutettu yleisillä web-teknologioilla.
 • Joissain tapauksissa myös rekisteröitymisen takana tai maksumuurin takana olevia palveluita voidaan julkaista palstalle, jos niistä on saatavilla erittäin kattava esittelymateriaali julkisesti verkossa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi esittelyvideota palvelun toiminnasta tai erittäin kattavaa referenssitarinaa toimiston omalla sivustolla, jossa on myös runsaasti screenshotteja palvelun keskeisistä käyttöliittymistä. Näitä arvioidaan tapauskohtaisesti siitä näkökulmasta, että miten hyvin esimerkiksi potentiaalinen asiakas pystyy esittelymateriaalin perusteella arvioimaan tehdyn työn laatua, vaikka ei pääsekään käyttämään palvelua aidosti.
 • Kuvia voi lähettää 1-3 kappaletta, kaikkien kuvien tulee olla kyseisestä palvelusta (screenshotti-tyyppisiä, eli kuvituksena ei voi olla yleisluontoisia kuvituskuvia). Jos kuvia on enemmän kuin yksi kappale, esitetään ne selattavassa karusellissa.
 • Julkaistavan työn tulee olla kohtuullisen kokoinen projekti. Alle 10 000 euron budjetilla tehtyjä töitä ei palstalle ole mahdollista julkaista. Myös täysin jonkun saas-ratkaisun valmisteemoilla tehty työ voidaan jättää julkaisematta, jos työn ei katsota olevan riittävän asiakaskohtainen toteutus.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kysymys: Olemme julkaisseet työn kaksi vuotta sitten, mutta sen jälkeen olemme tehneet yli 100 htp:lla jatkokehitystä. Voimmeko julkaista saman työn uudestaan?

Vastaus: Jos jatkokehitys on tuottanut palveluun näkyviä ja merkittäviä muutoksia, voitte ilman muuta julkaista työn uudestaan joko samalla nimellä tai otsikoiden sen selkeästi uutena versiona (”Yritys X:n verkkopalvelun 2.0 -versio”). Voitte myös kuvauksessa viitata aiempaan julkaisuun ja keskittyä uudessa julkaisussa kertomaan siitä mitä hienoa jatkokehityksen aikana on palveluun tehty.

Yleensä uudelleenjulkaisun rajana on vähintään kaksi vuotta väliä edelliseen, ja palvelun tulee olla uudistunut merkittävästi tänä aikana.

Kysymys: Olemme tehneet samalle asiakkaalle useita erilaisia, isoja palveluita – esimerkiksi verkkosivuston, räätälöidyn tarjouspyyntökoneen ja erillisen verkkokaupan – voimmeko julkaista nämä kaikki yhtenä julkaisuna?

Vastaus: Valitettavasti ette voi, mutta voitte julkaista nuo kaikki mainitut toteutukset erillisinä julkaisuina. Voitte julkaista verkkosivuston yhtenä julkaisuna, räätälöidyn web-sovelluksen toisena ja verkkokaupan kolmantena, mikäli nämä ovat selvästi erillisiä palveluita. Olennaista on, että palvelut ovat käyttäjän näkökulmasta erillisiä palveluita. Jos haluatte, voitte hyvin viitata eri julkaisuista toisiinsa, jolloin yksittäisen julkaisun kautta voi löytää muutkin palvelut. Jos omalla verkkosivustolla kerrotte näistä kaikista palveluista yhdellä referenssitarinalla, voitte myös hyvin linkittää tähän referenssitarinaan jokaisesta julkaisusta.

Julkaisut-palstan keskeinen idea on esitellä nimenomaan kiinnostavia, yksittäisiä palveluita, ei asiakkuuksia tai referenssejä.

Kysymys: Olemme tehneet asiakkaalle laajan verkkopalvelukokonaisuuden, joka rakentuu useasta erillisestä sivustosta. Voimmeko lisätä useita linkkejä yksittäiselle julkaisulle?

Vastaus: Valitettavasti ette voi tehdä tätä itse, mutta voitte mainita kuvauksessa, että kokonaisuus rakentuu useasta sivustosta. Voitte linkittää kuvauksessa näihin muihin palveluihin (listatkaa url-osoitteet kuvaukseen, ylläpito aktivoi ne linkeiksi moderointivaiheessa).

Esimerkiksi jos kyseessä on verkkokauppa, joka on hieman erilainen eri maissa, kannattaa julkaisun url-osoitteeksi valita se sivusto, joka on kaikkein edustavin tai laajin toteutus.

Erityistä huomioitavaa Toimistot-hakemiston toimistoille:

 • Julkaisut-palstalla julkaistavien referenssien kuvaustietojen mukaan määrittyvät Toimistot-hakemiston tähtiluokitukset, joista on lisätietoa Toimistot-hakemiston toimintaperiaatteet-sivulla. Täten tähtiluokituksien näkökulmasta on erittäin suositeltavaa kirjoittaa mahdollisimman kattavat ja yksityiskohtaiset kuvaukset toteutetuista palveluista (etenkin verkkokaupoista, räätälöidyistä web-sovelluksista ja integraatioita sisältävistä palveluista – ja etenkin integraatioiden toteutuksesta näissä).

Tilastoja Julkaisut-palstasta:

 • Vuodesta 2015 saakka toimineella palstalla on julkaistu reilut 1300 julkaisua.
 • Uusia, hyväksyttyjä julkaisuja on nykyisin 100-200 kpl vuodessa.
 • Suurin osa julkaisuista on projekteja, joissa WordPress on keskeisessä roolissa. Näitä on yli 800 kpl.
 • Drupal-projekteja on palstalla julkaistu 100+ kpl.
 • Täysin räätälityönä koodattuja projekteja on julkaistu 50+ kpl.
 • Muilla tuotteilla tehtyjä sivustoja tai verkkokauppoja on julkaistu 100+ kpl.

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun