Luonnontila.fi

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Luonnontilan tavoitteena on ajan mittaan kasvaa satojen eri monimuotoisuuden indikaattoreiden tietopankiksi. Asiakkaan tavoitteena oli modernisoida vanha sivustokokonaisuus uuteen uskoon, parantaa avoimen datan saatavuutta ja tuoda mukaan interaktiivisuutta ja automaatioita, jotka helpottavat sivuston ylläpitämistä.

Uusi Luonnontila-verkkopalvelu tarjoaa ajantasaista tietoa Suomen luonnon elinympäristöjen ja lajien tilasta ja kehityksestä. Tieto on kriittisen tärkeää luontokadon pysäyttämiseksi. Palvelu on tarkoitettu eri alojen asiantuntijoille, medialle, opetuksen tueksi sekä luonnon kehityksestä kiinnostuneille kansalaisille. Keskeisiä toimijoita Luonnontilan sisällön ja indikaattoreiden taustalla olevien aineistojen tuotannossa ovat Suomen ympäristökeskus, Luonnontieteellinen keskusmuseo, Luonnonvarakeskus ja Metsähallitus.

Datan visualisointi ja automaatiot

Useat luonnon monimuotoisuuteen liittyvät aineistot ovat saatavilla avoimesti eri rajapinnoissa. Saatavilla olevat tiedot haluttiin tuoda osaksi Luonnontilaa siten, että analyysi toistuu automaattisesti aina aineiston päivittyessä ja näin ajantasainen, uusimpaan tutkimustietoon pohjautuva kuva luonnontilan tasosta on aina saatavilla.

“Datan visualisointi oli yksi hankkeen isoimmista haasteista: interaktiiviset graafit haluttiin toteuttaa siten, että loppukäyttäjä voi klikkailla niitä ja pääsee käsiksi toiminnallisuuksiin. Samalla asiakkaan tulee voida helposti päivittää dataa sivustolle”, Petri Peltonen, Poutapilven tech lead kertoo hankkeen toteutuksesta.

Sivuston modernisoinnin rinnalla asiakkaalla oli tarve automatisoida sivuston indikaattorilaskentaa. Indikaattorit ovat erilaisia luonnon monimuotoisuuden tilasta kertovia seikkoja, jotka mahdollistavat luonnontilan määrällisen mittaamisen.

Lopullisella sivustolla indikaattorit esitetään sisältösivuina, joilla on taulukoita, graafeja ja dataa. Luonnontilan kokonaiskuvaa havainnollistava graafi päivittyy automaattisesti, kun dataa päivitetään ja uutta lisätään hankkeen edetessä.

Käytännön tasolla palveluun rakennettiin custom-lohko kaaviota varten. Kaaviolohkolla valitaan kaavion tyyppi vaihteluvälistä pylväisiin ja viivoista piirakkaan, valitaan datan lähde csv:stä tai url-osoitteesta, annetaan määritteitä otsikosta akselien nimiin ja mahdollistetaan arvon yksikön määrittäminen, pilkkominen useampaan kaavioon vaihteluvälin määritysten liukusäätimen sekä paljon muuta. Yksittäisten indikaattorien lisäksi keskeinen uudistus on myös indikaattorin nykytilan ja viimeaikaisen kehityksen määrällinen määrittely. Koska indikaattoreille pyritään määrittelemään nämä kaksi piirrettä, voidaan ne sijoittaa nelikenttään, josta voidaan tarkastella Suomen luonnon tilaa yhdellä silmäyksellä. Jokainen indikaattori sisältää siis kuvaajan sekä tiivistelmän indikaattorin tilasta ja suunnasta. Lisäksi erillinen luonnontilan kokonaiskuva -sivu kokoaa yhteen kaikkien nykyisten ja tulevien indikaattorien tilan ja kehityksen, jotta luonnontilan kokonaisuuden suuntaa voidaan edes jollain tasolla hahmottaa ensimmäistä kertaa yhdestä paikasta.

Kaavioiden visualisointiin käytetään Highcharts ohjelmistokirjastoa ja Reactia. Myös kaavioiden väritykset saa ylläpitäjä päättää. Luonnontila on yksi kokonaisuus laajemmassa multisite-verkostossa, jossa on käytössä myös VIRTU-kirjautuminen ylläpitoon. Virtu-käyttäjätunnistusjärjestelmä on Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin virastoille tarjoama palvelu.

Uuden näyttävän ja jatkuvasti kehittyvän palvelun avulla Suomen luonnon monimuotoisuuden keskeisimmät muutokset voidaan esittää selkeässä ja ajantasaisessa muodossa.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Ekami

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu, Oppilaitoksen verkkopalvelu

Ekami konsernina palvelee yli 7000 asiakasta vuosittain. Tästä opiskelijoiden osuus on noin 4500. Kotkan – Haminan seudun koulutuskuntayhtymä haki osaavaa, ammatillisen oppilaitoksen tarpeet tuntevaa, ketterää yhteistyökumppania, joka tarjoaisi verkkosivujen toteutuksen sekä verkkosivujen teknisen kehittämisen ja ylläpidon palveluja. Poutapilvi tarttui innolla haasteeseen, jossa lähdimme erityisesti selkeyttämään ongelmaksi muodostunutta koulutuksiin hakeutumista ja hakupolkua. Vanhan sivustojen sisältö ja […] Lue lisää

Sp-Koti Oy

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Sp-Koti on Säästöpankkiryhmään kuuluva, franchising-pohjalta toimiva ja aidosti paikallinen suomalainen kiinteistönvälitysketju, jolla on noin 80 toimipistettä eri puolilla Suomea sekä kaksi toimipistettä manner-Espanjan suosituimmilla loma-alueilla. Sp-Koti on perustettu vuonna 2010. Kauppamäärillä mitattuna se on Suomen kolmanneksi suurin kiinteistönvälitysketju. Ketjun palveluksessa työskentelee yli 200 kiinteistönvälityksen ja asuntokaupan ammattilaista. Yhtenä spkoti.fi -verkkosivuston uudistusprojektin tavoitteista oli mahdollistaa Sp-Kodin […] Lue lisää

Uudistettu nuori.fi

Tekijä: Agenda Digital

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu

Uudistimme nuori.fi -verkkopalvelun WordPressiä käyttäen. Taustaa Lasten ja nuorten säätiö on perustettu vuonna 2001. Säätiön työn keskiössä on tulevaisuususko. Se on perustamisestaan lähtien tehnyt monipuolista työtä nuorten hyväksi. Kahden vuosikymmenen aikana säätiön työstä ovat hyötyneet sadattuhannet nuoret Suomessa ja muualla maailmassa. Nuori.fi on säätiön keskeisin viestintäkanava verkossa. Sivusto oli aiemmin toteutettu ”headless”-tyyppisesti: back end oli […] Lue lisää

Centria-ammattikorkeakoulun verkkokauppa

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu, Oppilaitoksen verkkopalvelu, Verkkokauppa

Centria ammattikorkeakoulu on noin 4400 opiskelijan ja 340 työntekijän ammattikorkeakoulu, joka tuottaa ja tarjoaa osaamista suurella sydämellä. Toteutimme aikaisemmin Centrian verkkopalvelun, jota nyt laajennettiin uudella verkkokaupalla. Woocommerce-verkkokaupasta voi valita verkkokoulutuksia, ilmoittautua täydennyskoulutuksiin sekä tilata eri alojen asiantuntijoita selvityskäynneille. Myytäviä koulutuksia ovat esimerkiksi Excel perusteet, Tiedon visualisointi Power BI-työkalulla, O365 verkkotyövälineenä, WordPress ja aloittavan esihenkilön tietopaketti […] Lue lisää

Suomen Yrittäjäopiston verkkosivusto

Tekijä: Verkkoasema Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Oppilaitoksen verkkopalvelu

Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio. Verkossa järjestettäviin koulutuksiin osallistuu vuosittain noin 4000 opiskelijaa. “Verkkosivusto on tärkeä väylä, sillä kaikki toimintamme tapahtuu verkon välityksellä”, Suomen Yrittäjäopiston markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Hietamäki sanoo. Hietamäki kertoo yhteistyökumppanin löytyneen sisäisen ehdotuksen kautta: “Verkkoasema oli jäänyt henkilökuntamme mieleen sosiaalisesta mediasta, joten jätimme tarjouspyynnön.” Yhtenäinen verkkosivusto käyttäjästä riippumatta “Meille […] Lue lisää

Salon seudun ammattiopisto

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu, Oppilaitoksen verkkopalvelu

Oppilaitoksille verkkopalvelu on tärkeä työkalu – niin Salon seudun ammattiopistollekin. Sivuston keskeinen palvelu on haku opintoihin. Opiskelijat ja henkilökunta palvellaan muissa kanavissa ja siksi verkkopalvelun uudistuksessa oli luontevaa keskittyä hakijan näkökulmaan. Uudistus lähti liikkeelle kahdesta suunnasta. Toisaalta Salon seudun ammattiopistossa haluttiin kehittää sisäisiä prosesseja. Tavoitteena oli sekä työn tehostaminen, että useaan paikkaan tallennetusta sisällöstä aiheutuvien […] Lue lisää

Vierityspalkki.fi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset. Uutiskirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.


Tilaa uutiskirje.

  • 40-50 asiantuntija-artikkelia vuosittain.

    Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja. Julkaistuja artikkeleita jo yli 1000 kappaletta.


    Kaikki artikkelit

  • 150-200 julkaistua referenssicasea joka vuosi.

    Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


    Selaa toimistojen julkaisuja

  • 300-400 työpaikkailmoitusta vuosittain.

    Vuodesta 2007 toiminut ilmoituspalsta on edelleen sivuston suosituin osio. Moni asiantuntija on löytänyt useammankin työpaikan palstan kautta vuosien varrella.


    Selaa avoimia työpaikkoja

  • 31 kokenutta digitoimistoa

    on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


    Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun