Mearralta avoimen lähdekoodin verkkomaksurajapinnat PHP:lle

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupan maksutavat - vertailussa Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska.

Mearra* on julkaissut avoimesti lisensoidun suomalaisten verkkokauppojen maksurajapinnat toteuttavan Drupal-moduulin. Übercart-verkkokauppasovelluksen kanssa käytettäväksi tarkoitettu moduuli on toteutettu siten, että geneerinen maksukirjasto on hyödynnettävissä minkä tahansa PHP-koodin kanssa.

Moduuli kattaa Aktian, Handelsbankenin, Nordean, Osuuspankin, Sampo Pankin, Säästöpankin, S-Pankin, Tapiolan ja Ålandsbankenin verkkomaksurajapinnat sekä Luottokunnan korttimaksurajapinnan.

Moduulin avoimen lähdekoodin lisenssi tarkoittaa käytännössä sitä, että kuka tahansa voi käyttää samaa koodia omissa projekteissaan. PHP:lle vastaavankaltaisia toteutuksia on olemassa ainakin osCommercelle, mutta muille kielille ja kehitysalustoille vastaavia avoimia toteutuksia en pikaisella hakemisella löytänyt, vaikka mutu-tuntumalta sellaisia oletin olevan.

Tässä onkin nyt haasteen paikka: keneltä löytyy vastaavaa koodia esimerkiksi .NET/C#, Django/Python tai Rails/Ruby -ympäristöihin?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.)

Ville Säävuori

Ville on Web-intoilija, bloggaaja, podcastaaja, koodari ja yrittäjä. Villen Unessa.net -hiekkalaatikosta löytyy mm. yksi Suomen vanhimmista aktiivisista blogeista. Tällä hetkellä hän työskentelee tietojärjestelmiä kehittävän Syneuksen johdossa.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun