Mearralta avoimen lähdekoodin verkkomaksurajapinnat PHP:lle

Ville Säävuori

Mearra* on julkaissut avoimesti lisensoidun suomalaisten verkkokauppojen maksurajapinnat toteuttavan Drupal-moduulin. Übercart-verkkokauppasovelluksen kanssa käytettäväksi tarkoitettu moduuli on toteutettu siten, että geneerinen maksukirjasto on hyödynnettävissä minkä tahansa PHP-koodin kanssa.

Moduuli kattaa Aktian, Handelsbankenin, Nordean, Osuuspankin, Sampo Pankin, Säästöpankin, S-Pankin, Tapiolan ja Ålandsbankenin verkkomaksurajapinnat sekä Luottokunnan korttimaksurajapinnan.

Moduulin avoimen lähdekoodin lisenssi tarkoittaa käytännössä sitä, että kuka tahansa voi käyttää samaa koodia omissa projekteissaan. PHP:lle vastaavankaltaisia toteutuksia on olemassa ainakin osCommercelle, mutta muille kielille ja kehitysalustoille vastaavia avoimia toteutuksia en pikaisella hakemisella löytänyt, vaikka mutu-tuntumalta sellaisia oletin olevan.

Tässä onkin nyt haasteen paikka: keneltä löytyy vastaavaa koodia esimerkiksi .NET/C#, Django/Python tai Rails/Ruby -ympäristöihin?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.)

Aiheet: Avoin data, avoin koodi ja avoimet rajapinnat, Verkkokauppa Suomessa

Tagit: , ,

Ville Säävuori

Ville on Web-intoilija, bloggaaja, podcastaaja, koodari ja yrittäjä. Villen Unessa.net -hiekkalaatikosta löytyy mm. yksi Suomen vanhimmista aktiivisista blogeista. Tällä hetkellä hän työskentelee tietojärjestelmiä kehittävän Syneuksen johdossa.

Comments are closed.