Ville Oksanen bloggaamaan teknologialainsäädännöstä Tietokone.fi:ssä

Tuija Aalto

Tietokone – lehti on pestannut bloggaajaksi EFFIn eli Electronic Frontier Finlandin varapuheenjohtajan, teknillisessä korkeakoulussa tutkijana ja opettajana toimivan juristin Ville Oksasen.  “Lex Oksanen” – blogin ensimmäinen merkintä (Laajennetaan Lex Nokiaa?) käsittelee Lex Nokiaa, johon Oksanen ehdottaa sarkastisesti muutamia lisäyksiä.

yrityksille olisi varmaankin keskeistä tietää, etteivät niiden työntekijät osallistu laittomien kartellien suunnitteluun. Kilpailurikkomuksista seuraavat sanktiot voivat olla taloudellisesti vielä paljon rankempia kuin pörssirikoksista tulevat korvaukset, mikä korostaa valvonnan tarvetta. Koska tämäkin toiminta tapahtuu nykyään oletettavasti pitkälle sähköpostitse, verkon valvominen olisi vähintään yhtä tehokas keino kuin liikesalaisuuksien vuotamisen kohdalla.

Tietokone-lehden blogit käynnistyivät arkistomerkintöjen mukaan lehden saitilla tammikuussa 2006. Yksityishenkilöinä lehden väellä on bloggauskokemusta jo pidemmältä ajalta.

Tietokone-lehden uutistoimittaja Tero Lehto pani tällä viikolla lähes viisi vuotta jatkuneen Mobiili- ja PDA-bloginsa ainakin tauolle. Yksityisen blogin pitäminen lakkasi olemasta hauskaa ja alkoi maistua työltä, Lehto perustelee. Lisäksi blogin sovittaminen yhteen toimittajan työn kanssa vaikeutui.

Mistä kirjoittaa omaan blogiin, mistä työblogiin? Jos kuulen töissä jotain kiinnostavaa, voinko kirjoittaa siitä omaan blogiin? Jos näen makean vempaimen, pitäisikö siitä rustata juttu työblogiin vai tänne?

Aiheet: blogit

Tagit:

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.