Ville Oksanen bloggaamaan teknologialainsäädännöstä Tietokone.fi:ssä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Katleenan vinkit kuntavaaliehdokkaille.

Tietokone – lehti on pestannut bloggaajaksi EFFIn eli Electronic Frontier Finlandin varapuheenjohtajan, teknillisessä korkeakoulussa tutkijana ja opettajana toimivan juristin Ville Oksasen.  “Lex Oksanen” – blogin ensimmäinen merkintä (Laajennetaan Lex Nokiaa?*) käsittelee Lex Nokiaa, johon Oksanen ehdottaa sarkastisesti muutamia lisäyksiä.

yrityksille olisi varmaankin keskeistä tietää, etteivät niiden työntekijät osallistu laittomien kartellien suunnitteluun. Kilpailurikkomuksista seuraavat sanktiot voivat olla taloudellisesti vielä paljon rankempia kuin pörssirikoksista tulevat korvaukset, mikä korostaa valvonnan tarvetta. Koska tämäkin toiminta tapahtuu nykyään oletettavasti pitkälle sähköpostitse, verkon valvominen olisi vähintään yhtä tehokas keino kuin liikesalaisuuksien vuotamisen kohdalla.

Tietokone-lehden blogit* käynnistyivät arkistomerkintöjen mukaan lehden saitilla tammikuussa 2006. Yksityishenkilöinä lehden väellä on bloggauskokemusta jo pidemmältä ajalta.

Tietokone-lehden uutistoimittaja Tero Lehto pani tällä viikolla lähes viisi vuotta jatkuneen Mobiili- ja PDA-bloginsa ainakin tauolle. Yksityisen blogin pitäminen lakkasi olemasta hauskaa ja alkoi maistua työltä, Lehto perustelee. Lisäksi blogin sovittaminen yhteen toimittajan työn kanssa vaikeutui.

Mistä kirjoittaa omaan blogiin, mistä työblogiin? Jos kuulen töissä jotain kiinnostavaa, voinko kirjoittaa siitä omaan blogiin? Jos näen makean vempaimen, pitäisikö siitä rustata juttu työblogiin vai tänne?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun