Muumimaailma

Tekijä: Barabra
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Muumimaailma Oy on vuonna 1993 Naantalissa toimintansa aloittanut matkailualan yritys, joka perustuu Tove Janssonin luomille muumitarinoille. Suosittu teemapuisto perustettiin Muumi-piirrossarjan tuottajan Dennis Livsonin aloitteesta luomaan elämyksiä lapsille ja heidän perheilleen.

Muumimaailman verkkosivuston uudistuksen tavoite oli toteuttaa käyttäjälähtöinen sivusto, joka on visuaalisuuden ja käyttöliittymän osalta nykyaikainen ja kiinnostava, sisällöllisesti informatiivinen ja selkeä sekä teknisesti muokkautuva, mobiilioptimoitu ja helposti päivitettävä. Sivusto toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä.

Projektin aloitusvaiheessa määriteltiin projekti ja workshopissa pureuduttiin kohderyhmiin ja käyttäjiin. Workshopin tuloksena oli selkeä sivustorakenne uudistuksen lähtökohdaksi. Sivuston ulkoasu kunnioittaa Muumimaailman brändi-ilmettä ja orgaanisilla muodoilla, videolla ja hallituilla animoinneilla sivusto synnyttää käyttäjälle miellyttävän ja innostavan käyttökokemuksen.

Muumimaailmassa vierailu on jokaiselle suuri elämys ja sivuston tavoite on palvella vierailijoita erityisesti ennen vierailua. Jo olemassa ollut verkkolippukauppa on upotettu uudelle sivustolle käyttäjäystävällisesti. Säätietojen tarkkailua varten sivustolle on tuotu YR-rajapinnan kautta reaaliaikainen säätieto ja seuraavien päivien ennuste. Muumimaailmareissuun valmistautumisen voi aloittaa jo kotisohvalta evästepohjaista muistilistaa sekä interaktiivista karttaa hyödyntäen.

Sivuston sisällönhallinnasta on tehty Muumimaailman henkilökunnalle mahdollisimman vaivatonta. Täysin räätälöityyn sivustoon toteutettiin modulaarinen sisältöpohja, jonka avulla sisältöelementtejä voidaan hyödyntää vaivattomasti verkkosivuston sisällä. Lisäksi sisällönhallinta on tehty suoraviivaisemmaksi, jolloin esimerkiksi aukio-olotietoja ei tarvitse syöttää kuin yhdessä paikassa, vaikka ne näyttäytyvätkin sivustolla eri yhteyksissä.

Verkkosivusto toimii tällä hetkellä kolmella eri kielellä. Aiemmin asiakkaalla oli kieliversiot erillisillä sivustoilla, mutta uudistuksen myötä ylläpito kieliversioiden välillä on helppoa, koska samoja tietoja ei tarvitse syöttää erikseen kaikille kielille.

Sivuston uudistus tehtiin tiiviinä yhteistyönä Muumimaailman projektitiimin, Lataamo Groupin ja Barabran kanssa. Barabra vastasi käyttöliittymäsuunnittelusta, avainsanatutkimuksesta sekä teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta.

Jätä kommentti