KWH Logistics

Tekijä: Morgan Digital
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Suomen suurin satamaoperaattori KWH Logistics päätti lisätä näkyvyyttään toteuttamalla laajan brändiuudistuksen. Morgan oli kumppanina koko brändiuudistuksen ajan, ja toteutti myös uuden ilmeen mukaiset verkkosivustot kaikille yritysryhmän tytäryhtiöille.

KWH Logistics -ryhmään kuuluu kymmenkunta tytäryhtiötä, joilla kaikilla on sama visuaalinen ilme, mutta eri nimet. Uudet sivustot toteutettiin WordPressin Network-asennuksena. Tämä tarkoittaa, että kaikkia seitsemää sivustoa voi hallita samasta paikasta, vaikka niillä onkin omat yrityskohtaiset domaininsa.

Keskitetyn hallinnan ansiosta sivustojen sisällönhalinta on vaivatonta konsernitason viestintäporukalle, jolla on pääsy kaikille sivustoille. Yksittäisten tytäryhtiöiden henkilökunnalla on puolestaan pääsy pelkästään oman sivuston hallintaan.

Projekti oli kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa KWH Logisticsin vanhat sivustot sisältöineen siirrettiin WordPressiin, eikä niiden ulkonäköä tässä vaiheessa vielä muutettu. Kaikki sisällöt tuotiin automaattisesti uuteen ympäristöön ja niitä säädettiin tarvittaessa jälkeenpäin manuaalisesti.

Kaksivaiheinen toteutus mahdollisti sen, että uuden ilmeen mukaiset sivustot saatiin julkaistua hyvin nopealla aikataululla. Aikaa oli vähän, koska uudesta ilmeestä päätettiin lopullisesti vain pari kuukautta ennen kuin uusi brändi lanseerattiin isosti alan messuilla. Koska sisällöt sijaitsivat valmiiksi WordPressissä, oli ne helppo ottaa käyttöön myös uusituilla sivustoilla.

Sivustoja jatkokehitetään edelleen ja Network-asennuksen ansiosta uusia toiminteita saa helposti ja edullisesti käyttöön kaikille tytäryhtiöille. Lisäksi sisältöjä pystyy näyttämään ristiin esimerkiksi niin, että kaikki tytäryhtiöiden julkaisemat uutiset näkyvät konsernin sivustolla.

Jätä kommentti