Kiilto – pääsivusto ja maasivustot

Tekijä: Vincit
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Kemianteollisuuden ratkaisuja valmistavan Kiillon verkkosivuille kaivattiin selkeää ja yhtenäistä linjaa, joka kokoaisi kaikki liiketoiminta-alueet ja toimintamaat yhdeksi kokonaisuudeksi. Kansainvälisesti toimivan yrityksen tuotteiden ja kohderyhmien kirjo tuottaa suuren määrän tietoa, jota sivustolla oli voitava jäsentää. Vincit loi sivuston, jolla kahtatoista maakohtaista versiota tuotteineen ja ratkaisuineen on vaivatonta muokata niin, että lopputulos pysyy eheänä. Sivustolla otettiin huomioon myös, että mahdolliset ostojen kautta tulevat uudet liiketoiminnot mahtuvat mukaan.

Kiillon vanha julkaisujärjestelmä tukimalleineen oli tulossa tiensä päähän, joten alusta vaihdettiin WordPressiin. WordPress Multisite -asennus tekee maasivustojen hallinnasta helppoa, kun samaa sivustopohjaa voidaan monistaa ja käyttää maasta toiseen.

Integraatioiden kautta sivustolle tuodaan esimerkiksi Kiillon tuotteisiin sekä laajempiin järjestelmä- ja ratkaisukokonaisuuksiin liittyvät tiedot, jotka tuonnin yhteydessä myös yhdistetään toisiinsa. Tuotedataa on runsaasti, ja sen tuonti on porrastettu moneen vaiheeseen. Sama integraatio toimii kaikilla maasivustoilla omalla maatunnuksella. Maakohtaisesti voidaan päättää, mitkä integraatiot otetaan käyttöön.

Virtaviivaisempi käyttöliittymä ja design kevyellä uudistamisella

Projektiin lähdettiin teknis-operatiivisella kulmalla: verkkosivuston konseptia ei uusittu rankalla kädellä, vaan olemassa olevaa käyttöliittymää ja designia virtaviivaistettiin. Toteutustavan ansiosta designia ja kehitystä voitiin tehdä käsi kädessä. Sivupohjia ja toiminnallisuuksia hyväksyntätestattiin iteratiivisesti, mikä vähensi julkaisuvaiheen painetta ja nopeutti palautteen saamista.

Verkkosivuston kehitys alkoi huhtikuussa 2020, ja Kiillon globaali ja suomenkielinen sivusto julkaistiin elokuun lopussa samana vuonna. Syksyllä Kiillon maatiimit pääsivät rakentamaan omia sivustojaan valmiin alustan päälle. Maakohtaisia sivustoja julkaistaan vuoden 2021 aikana. Lisäksi rakennetaan sivustojen analytiikkaa.

Pandemian keskellä onnistutaan vahvalla luottamuksella ja sitoutumisella

Vincitin työkalupakista projektissa mukana on vahvan WordPress-osaamisen lisäksi konseptisuunnittelun, visuaalisen suunnittelun ja web-analytiikan osaamista sekä WordPress-integraatioiden kehitystä.

Projektia luotsannut UX & Service Designer Pirkka Rannikko Vincitiltä kiittää kiiltolaisten sitoutumista projektiin koronakriisinkin keskellä.
”Verkkosivuprojekti aloitettiin juuri ennen pandemian iskemistä. Projekti tehdään 100-prosenttisesti etänä, ja onnistumisen avain on luottamus kaikkien työpanokseen ja usko yhteiseen suuntaan. Kriisin keskellä Kiillon markkinoinnilla ja viestinnällä on varmasti ollut kädet täynnä, mutta siitä huolimatta kaikki ovat olleet täysillä mukana. Kiillolla projektipäällikkö Victoria Ojansivu on koordinoinut hanketta ja eri maiden sivustojen rakentamista. Myös eri liiketoimintojen avainhenkilöt ovat aktiivisesti johtaneet omien tiimiensä tekemistä.”

Jätä kommentti