Viikon duuni: Scrum Master/Projektipäällikkö Reaktoriin

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Asiakkaat rekrytoivat ahkerasti.

Projektipäälliköiltä vaadittava osaamistaso on aina ollut varsin korkea web-alalla, jossa teknologiat ja tavat tehdä asioita muuttuvat nopeasti. Nyt viime vuosina ketterät kehitysmallit ovat vielä entisestään tuoneet painetta projektipäällikköroolien osaamisvaatimuksiin. Käytännössähän nykyisin vaaditaan projektipäälliköiltä täydellistä perinteisten projektimallien hallintaa, ja sitten vielä toivotaan vuosien kokemusta ketterillä menetelmillä tehdyistä projekteista.

Tällaisesta esimerkkinä käy Reaktorin työpaikkailmoitus, jossa haetaan nimenomaan Scrum Master -roolissa pärjäävää projektipäällikköä isojen projektien johtopaikalle Helsinkiin. Ote ilmoituksesta:

“Tykkäät seisottaa ihmisiä aamupalavereissa. Lisäksi autat tiimejämme toimimaan entistä paremmin. Varmistat, että asiakkaamme onnistuvat hankkeissaan ja maksimoivat investoinneista saatavan hyödyn. Työssä onnistuminen edellyttää vahvaa teknistä osaamista. Arvostamme myös laaja-alaista kokemusta erilaisista projektinhallintamenetelmistä. Meillä pääset soveltamaan ja kehittämään Agile-menetelmiä käytännössä ja vaikuttamaan koko yrityksemme kehittymiseen. Ympärilläsi ovat alan parhaat osaajat, joiden kanssa homma onnistuu.”

Reaktori hakee ilmoituksellaan varmasti tietoisesti “superosaajaa”, mutta kyllä ilmoitus varsin hyvin kiteyttää sen mitä projektipäälliköiltä tällä hetkellä vaaditaan. Erityisen haasteelliseksi tilanteen tekee sen, että nämä “Agile-menetelmät” eivät ole missään määrin vakiintunut kokoelma menetelmiä eikä tekijöillä ja asiakkaille ole näistä yleensä vielä laajaa kokemusta. Web-alalla ei myöskään ole mitenkään selvää, että kaikki projektit näistä menetelmistä kiistattomasti hyötyisivät. Täten projektipäälliköt joutunevat olemaan tulilinjalla monesta syystä vielä usean vuoden ajan.

Laajemminkin voi sanoa, että projektipäälliköiden rooli on erityisen haasteellinen koko IT-alalla tällä hetkellä, koska projektimallit ja tavat tehdä ovat melkoisessa murroksessa. 

>> Ilmoitus: Scrum Master/Projektipäällikkö (Helsinki)

Lisää web-alan duuneja Avoimet työpaikat -palstalta.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun