Viikon duuni: Scrum Master/Projektipäällikkö Reaktoriin

Perttu Tolvanen

Projektipäälliköiltä vaadittava osaamistaso on aina ollut varsin korkea web-alalla, jossa teknologiat ja tavat tehdä asioita muuttuvat nopeasti. Nyt viime vuosina ketterät kehitysmallit ovat vielä entisestään tuoneet painetta projektipäällikköroolien osaamisvaatimuksiin. Käytännössähän nykyisin vaaditaan projektipäälliköiltä täydellistä perinteisten projektimallien hallintaa, ja sitten vielä toivotaan vuosien kokemusta ketterillä menetelmillä tehdyistä projekteista.

Tällaisesta esimerkkinä käy Reaktorin työpaikkailmoitus, jossa haetaan nimenomaan Scrum Master -roolissa pärjäävää projektipäällikköä isojen projektien johtopaikalle Helsinkiin. Ote ilmoituksesta:

“Tykkäät seisottaa ihmisiä aamupalavereissa. Lisäksi autat tiimejämme toimimaan entistä paremmin. Varmistat, että asiakkaamme onnistuvat hankkeissaan ja maksimoivat investoinneista saatavan hyödyn. Työssä onnistuminen edellyttää vahvaa teknistä osaamista. Arvostamme myös laaja-alaista kokemusta erilaisista projektinhallintamenetelmistä. Meillä pääset soveltamaan ja kehittämään Agile-menetelmiä käytännössä ja vaikuttamaan koko yrityksemme kehittymiseen. Ympärilläsi ovat alan parhaat osaajat, joiden kanssa homma onnistuu.”

Reaktori hakee ilmoituksellaan varmasti tietoisesti “superosaajaa”, mutta kyllä ilmoitus varsin hyvin kiteyttää sen mitä projektipäälliköiltä tällä hetkellä vaaditaan. Erityisen haasteelliseksi tilanteen tekee sen, että nämä “Agile-menetelmät” eivät ole missään määrin vakiintunut kokoelma menetelmiä eikä tekijöillä ja asiakkaille ole näistä yleensä vielä laajaa kokemusta. Web-alalla ei myöskään ole mitenkään selvää, että kaikki projektit näistä menetelmistä kiistattomasti hyötyisivät. Täten projektipäälliköt joutunevat olemaan tulilinjalla monesta syystä vielä usean vuoden ajan.

Laajemminkin voi sanoa, että projektipäälliköiden rooli on erityisen haasteellinen koko IT-alalla tällä hetkellä, koska projektimallit ja tavat tehdä ovat melkoisessa murroksessa. 

>> Ilmoitus: Scrum Master/Projektipäällikkö (Helsinki)

Lisää web-alan duuneja Avoimet työpaikat -palstalta.

Aiheet: Avoimet työpaikat web-alalla

Tagit: , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.