Viikon duuni: Drupal-kehittäjä Exoveen

Perttu Tolvanen

Exovella on rekry päällä taas vaihteeksi. Nyt haetaan mm. Drupal-kehittäjää toteuttamaan verkkopalveluita.

Drupal-kehittäjät tuntuvat olevan kiven alla, koska rekryilmoituksia riittää tähän php-pohjaiseen web-julkaisujärjestelmään. Tässä katsaus siihen mitä Drupal-kehittäjältä vaaditaan tällä hetkellä:

“Vastuullasi on asiakkaamme Drupal-pohjaisten web-palveluiden toiminnallisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä konseptisuunnittelijoiden, graafikoiden ja muiden ohjelmistokehittäjien kanssa. Päivittäisessä työssäsi käytät avoimen lähdekoodin järjestelmiä ja kirjastoja, jotka integroit osaksi tuottamaasi ratkaisua.

Lisäksi osallistut järjestelmien määrittelyyn ja suunnitteluun yhteistyössä arkkitehtien ja asiakkaidemme kanssa. Työskentelet myös testaajien kanssa varmistaen palveluidemme laatua.

Tehtävä edellyttää vankkaa Drupalin, PHP:n ja MySQL:n tuntemusta ja kykyä rakentaa palveluja sekä teknisen että visuaalisen kuvauksen perusteella. Käytät sujuvasti työssäsi myös XHTML:ää ja JavaScriptiä.”

Exoven kohdalla kandidaatin eduksi katsotaan myös tuntemus mm. eZ Publish, Joomla ja WordPress -julkaisujärjestelmistä. Mainittuihin järjestelmiin verrattuna trendikkäin Suomessa on kuitenkin ehdottomasti Drupal.

Aiemmin SharePointtiin kohdistunut “ratkaisu kaikkiin ongelmiin” -haaveilu on ehkä jossain määrin siirtynyt Drupalin suuntaan.

“Alustamaista” joustavuutta ja moduuliajattelua tarjoava työkalulaatikko on kasvattanut kysyntää tasaisesti Suomessa. Vastaavaa trendiä Drupalin osalta ei ole havaittavissa kaikkialla Euroopassa, mutta epäilemättä avoimen koodin saralla Drupal on tällä hetkellä kuningas johon muut vertaavat omaa tarjontaansa.

Miten pitkään tämä trendi mahtaa jatkua? Edellisen hypekuningattaren, Joomlan, suosio kesti muutaman vuoden. Onko Drupalilla aineksia pidempään voittokulkuun Suomessa?

PS. Kaipaatko rekryilmoitteluusi lisänäkyvyyttä? Harkitse Haku päällä -jutun ostamista 300 euron (+alv.) kappalehintaan.

Aiheet: Avoimet työpaikat web-alalla

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!