Viikon duuni: Drupal-kehittäjä Exoveen

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Palvelukseen halutaan: Verkkokauppamyyjä.

Exovella on rekry päällä taas vaihteeksi. Nyt haetaan mm. Drupal-kehittäjää* toteuttamaan verkkopalveluita.

Drupal-kehittäjät tuntuvat olevan kiven alla, koska rekryilmoituksia riittää tähän php-pohjaiseen web-julkaisujärjestelmään. Tässä katsaus siihen mitä Drupal-kehittäjältä vaaditaan tällä hetkellä:

“Vastuullasi on asiakkaamme Drupal-pohjaisten web-palveluiden toiminnallisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä konseptisuunnittelijoiden, graafikoiden ja muiden ohjelmistokehittäjien kanssa. Päivittäisessä työssäsi käytät avoimen lähdekoodin järjestelmiä ja kirjastoja, jotka integroit osaksi tuottamaasi ratkaisua.

Lisäksi osallistut järjestelmien määrittelyyn ja suunnitteluun yhteistyössä arkkitehtien ja asiakkaidemme kanssa. Työskentelet myös testaajien kanssa varmistaen palveluidemme laatua.

Tehtävä edellyttää vankkaa Drupalin, PHP:n ja MySQL:n tuntemusta ja kykyä rakentaa palveluja sekä teknisen että visuaalisen kuvauksen perusteella. Käytät sujuvasti työssäsi myös XHTML:ää ja JavaScriptiä.”

Exoven kohdalla kandidaatin eduksi katsotaan myös tuntemus mm. eZ Publish, Joomla ja WordPress -julkaisujärjestelmistä. Mainittuihin järjestelmiin verrattuna trendikkäin Suomessa on kuitenkin ehdottomasti Drupal.

Aiemmin SharePointtiin kohdistunut “ratkaisu kaikkiin ongelmiin” -haaveilu on ehkä jossain määrin siirtynyt Drupalin suuntaan.

“Alustamaista” joustavuutta ja moduuliajattelua tarjoava työkalulaatikko on kasvattanut kysyntää tasaisesti Suomessa. Vastaavaa trendiä Drupalin osalta ei ole havaittavissa kaikkialla Euroopassa, mutta epäilemättä avoimen koodin saralla Drupal on tällä hetkellä kuningas johon muut vertaavat omaa tarjontaansa.

Miten pitkään tämä trendi mahtaa jatkua? Edellisen hypekuningattaren, Joomlan, suosio kesti muutaman vuoden. Onko Drupalilla aineksia pidempään voittokulkuun Suomessa?

(*toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Viikon duuni: Drupal-kehittäjä Exoveen

 1. XHTML? Aika 2000-lukua..

Kommentointi on suljettu.


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun