Viikon duuni: Web-suunnittelija A-klinikkasäätiöön

Perttu Tolvanen

A-klinikkasäätiö hakee osaavaa web-suunnittelijaa parin vuoden mittaiseen työsuhteeseen. Työpaikkailmoitus on varsin hyvä kuvaus siitä millaista osaamista web-suunnittelija-titteliltä tänä päivänä halutaan.

Tosin ehkä tässäkin ilmoituksessa mennään hieman märkien unien puolelle. Drupal- ja SharePoint-kokemus tuskin konkretisoituu yhdessä miehessä tai naisessa juuri koskaan. Tuotteiden taustalla olevien eri ohjelmointikielien lisäksi kun kummankin tuotteen osaajista käydään vielä melkoista kilpaa jatkuvasti.

“Etsimme web-suunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen A-klinikkasäätiön keskustoimistoon Helsingin Hakaniemeen. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan ja päättyy 31.12.2013.

Web-suunnittelija osaa palveluiden kehittämisen PHP/MySQL -ympäristössä ja hallitsee hyvin sekä HTML:n että CSS:n. JavaScript-, Drupal- ja Sharepoint-kokemus on eduksi. Teknisen puolen lisäksi tehtäviin kuuluu käyttöliittymäsuunnittelua ja osallistumista uusien verkkopalvelujen innovointiin. Hakemamme henkilö on aloitteellinen, yhteistyökykyinen ja työskentelee tarvittaessa myös itsenäisesti.

Web-suunnittelija työskentelee A-klinikkasäätiön sähköisten palvelujen kehitys- ja ylläpitotehtävissä, etenkin alkavassa Nuorten linkki -verkkopalveluhankkeessa. Tarjoamme työtä jolla on tarkoitus ja joustavan toimintaympäristön nuorekkaan tiimin jäsenenä. Hakemukset palkkatoiveineen sekä ansioluettelo lähetetään viestintäpäällikkö Aino Majavalle (aino.majava@a-klinikka.fi) 5.2.2012 mennessä.”

Lisää avoimia työpaikkoja avoimet työpaikat -palstalta.

 1. Mikko Paltamaa says:

  Vähän harmittaa tämän tyyliset ilmoitukset. Jos kerran tarvitsee kokonaisen tiimin osaamisen, niin eikö silloin voisi hakea kokonaista tiimiä yhden henkilön sijaan? Harvemmin sitä haetaan esimerkiksi kymmenen eri erikoistumisalan lääkäriä, yhdistettyä arkkitehtia/rakennusmiestä/sisustussuunnittelijaa tai muuta vastaavaa.

  Jostain syystä tällä alalla odotetaan välillä ihmeitä osaamisen suhteen. Koska ihmisillä on ollut parhaimmillaankin noin vuodesta 1995 asti aikaa hankkia osaamista tästä aihepiiristä, niin monipuolisia osaajia ei välttämättä ole kovin paljon. Ja niitä harvoja ei välttämättä ole kovin helppo rekrytoida.

  Itse voin 10 vuoden määrätietoisen opettelun ja työkokemuksen pohjalta sanoa osaavani useimmat vaadituista asioista (Sharepointia lukuunottamatta) ja osan jopa hyvin. Harmi kyllä olen kiinnostuneempi oman yrityksen pyörittämisestä kuin mainitusta määräaikaisesta sopparista.

  PS. Jos täytät nuo vaatimukset ja olet aikeissa hakea paikkaa, niin ota yhteyttä myös minuun. Haluaisin yrittää tarjota selvästi paremman diilin kuin mitä A-klinikkasäätiö tarjoaa. ;-)

 2. Perttu Tolvanen says:

  Hyvä kommentti Mikko.

  Kyllähän tuossa vähän on sellainen fiilis, että jos tarpeet todella ovat isot, niin koordinaattori+tekijä -roolin sijasta kannattaisi hakea ehkä mieluummin hyvä koordinaattori tuohon hommaan, ja sitten etsiä teknisen toteutuksen saralle freelancerit/digitoimistot hommia hoitamaan.

  Jos joku osaa todella toteuttaa hyvin, niin hyvin harvoin sama henkilö diggaa myös koordinoinnista, sisäisestä suunnittelusta, innovoinnista yms. Periaatteessa joku työkokemusta kaipaava opiskelija voisi homman hoitaakin hyvin, mutta tosiaan jos nuo taidot oikeasti löytyy, niin tuo ei ole ainut tarjolla oleva diili :)

  Mutta saahan sitä haaveilla :) Ja jos ei nappaa, niin laittaa sitten koordinaattorin paikan hakuun ja budjetoi rahaa kumppaneiden kanssa toimimiseen. Hyvä koordinaattorihan saa todella paljon aikaan kun vain osaa valita sopivat kumppanit tekemään.

  Enitenhän maksaa yleensä malli jossa hommia hoidetaan oman toimen ohella kumppaneihin nojaten. Tällöin usein tilataan ei-järkeviä asioita ei-kustannustehokkaasti ja sitten ihmetellään miksi kaikki maksaa niin paljon. Kumppaneidenkin kannalta tilanne on ongelmallinen kun vastapuolella ei ole ihmisiä jotka ymmärtäisivät tilannetta kunnolla, niin kumppanikaan ei välttämättä pysty neuvomaan (tai kumppanille ei anneta mahdollisuutta).