Lisää työpaikkoja tarjolla web-kehittäjille

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Palvelukseen halutaan: Verkkokauppamyyjä.

Viikko sitten kirjoitetun koosteen jälkeen on Vierityspalkin avoimet työpaikat –palstalle tullut lukuisia uusia ilmoituksia. Erityisesti “Web Developer” –rooliin haetaan vahvasti tekijöitä.

Useita tekijöitä hakevat mm. Poutapilvi, Activeark ja Futurice:

 • Poutapilvi hakee kahta ohjelmoijaa ja fontend developeria.
 • Activeark hakee tekijöitä mm. rooleihin Web Developer, Production Manager, Webmaster.
 • Futurice hakee mm. ohjelmistosuunnittelijoita, Web Application Developereita (Java, RoR, Python), Project Manageria ja Web Designeria.

Erityisesti tuntuu olevan kysyntää monilahjakkaille web-suunnittelijoille jotka hallitsevat html:n, css:n ja eivät pelkää julkaisujärjestelmiä. Web-standardien osaamisellekin näyttäisi olevan usein kysyntää. Ylipäätään moni yritys on tainnut havaita, että laadukkaat verkkopalvelut eivät synny pelkkien koodaajien avulla vaan mukana täytyy olla erikoisosaajia jotka välittävät mm. html-koodin laadusta, web-standardeista ja saavutettavuudesta. Toinen puoli lienee sitten sitä, että yhä useammat asiakkaat osaavat jo vaatia laatua loppukäyttäjälle näkyvän verkkopalvelun toteutukselta.

Esimerkiksi Poutapilven rekrytointi-ilmoituksessa* kuvataan varsin hyvin tyypillisen web-suunnittelijan/sitebuilderin/frontend-developerin toimenkuva osana projektitiimiä:

AD suunnittelee palvelun ulkoasun ja ohjelmoija vastaa toiminnallisuuksista. Sinun vastuulla on käyttöliittymän toteutus, eli leiskan pilkonta pienemmiksi kuva- ja grafiikkaelementeiksi, HTML:ksi ja CSS:ksi. 90 % toteutuksistamme on tällä hetkellä toteutettu mahdollisimman saavutettaviksi käyttämällä vain  HTML:ää ja CSS:ää. AJAX- ja Flash-toteutusten määrä on kasvussa, mutta ne näyttelevät siis vielä toistaiseksi aika pientä osaa. Vankka HTML- ja CSS-osaaminen on ehdoton vaatimus, Ajax- ja Flash-osaaminen eduksi. Hyötyä on myös ohjelmointi- ja tietokantakokemuksesta, etenkin PHP/MySQL. Optimaalisessa tapauksessa pystyt myös asentamaan pilkkomasi käyttöliittymän julkaisujärjestelmäämme ja tämä vaatii PHP:n ja MySQL:n perusteiden hallintaa.

Katso kaikki web-alan avoimet työpaikat.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun