Lisää työpaikkoja tarjolla web-kehittäjille

Perttu Tolvanen

Viikko sitten kirjoitetun koosteen jälkeen on Vierityspalkin avoimet työpaikat –palstalle tullut lukuisia uusia ilmoituksia. Erityisesti “Web Developer” –rooliin haetaan vahvasti tekijöitä.

Useita tekijöitä hakevat mm. Poutapilvi, Activeark ja Futurice:

Erityisesti tuntuu olevan kysyntää monilahjakkaille web-suunnittelijoille jotka hallitsevat html:n, css:n ja eivät pelkää julkaisujärjestelmiä. Web-standardien osaamisellekin näyttäisi olevan usein kysyntää. Ylipäätään moni yritys on tainnut havaita, että laadukkaat verkkopalvelut eivät synny pelkkien koodaajien avulla vaan mukana täytyy olla erikoisosaajia jotka välittävät mm. html-koodin laadusta, web-standardeista ja saavutettavuudesta. Toinen puoli lienee sitten sitä, että yhä useammat asiakkaat osaavat jo vaatia laatua loppukäyttäjälle näkyvän verkkopalvelun toteutukselta.

Esimerkiksi Poutapilven rekrytointi-ilmoituksessa kuvataan varsin hyvin tyypillisen web-suunnittelijan/sitebuilderin/frontend-developerin toimenkuva osana projektitiimiä:

AD suunnittelee palvelun ulkoasun ja ohjelmoija vastaa toiminnallisuuksista. Sinun vastuulla on käyttöliittymän toteutus, eli leiskan pilkonta pienemmiksi kuva- ja grafiikkaelementeiksi, HTML:ksi ja CSS:ksi. 90 % toteutuksistamme on tällä hetkellä toteutettu mahdollisimman saavutettaviksi käyttämällä vain  HTML:ää ja CSS:ää. AJAX- ja Flash-toteutusten määrä on kasvussa, mutta ne näyttelevät siis vielä toistaiseksi aika pientä osaa. Vankka HTML- ja CSS-osaaminen on ehdoton vaatimus, Ajax- ja Flash-osaaminen eduksi. Hyötyä on myös ohjelmointi- ja tietokantakokemuksesta, etenkin PHP/MySQL. Optimaalisessa tapauksessa pystyt myös asentamaan pilkkomasi käyttöliittymän julkaisujärjestelmäämme ja tämä vaatii PHP:n ja MySQL:n perusteiden hallintaa.

Katso kaikki web-alan avoimet työpaikat.

Aiheet: avoimet duunit

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton toimija, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat ja kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit. Pertun yhteystiedot.

Comments are closed.