Digimedia-alan avoimet työpaikat vuonna 2008

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Palvelukseen halutaan: Verkkokauppamyyjä.

Vierityspalkin avoimet työpaikat -sivulla julkaistiin vuoden 2008 aikana yli 800 työpaikkailmoitusta. Sivu sai vuoden aikana yli 65 000 sivulatausta ja vuoden aikana julkaistulla RSS-syötteellä on tällä hetkellä 235 tilaajaa.

Wordlella* tehty tagipilvi vuoden 2008 ilmoituksista antaa ihan kohtuullisen katsauksen web-alan työpaikkojen kirjavuuteen.

tagipilvi-vuoden-2008-tyopaikoista

Palsta uudistuu vielä tammikuun aikana. Sitä ennen vielä katsaus joulukuun avoimiin työpaikkoihin:

29.12.2008

Hakukoneoptimoija, Tulos

 • “Ensisijaiset vaatimukset ovat seuraavat: 1) Osaat kommunikoida loistavasti kirjallisesti ja suullisesti. Ymmärrät aikataulujen merkityksen., 2) Tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa., 3) Omaat aidon innon oppia uutta joka päivä., 4) Emme etsi työpaikkaan tekijää vaan tekijää, joka löytää oman paikkansa Tuloksessa. Neljän perusolettamuksen lisäksi sinun tulee hallita osa näistä asioista: 1) web-analytiikka, 2) hakukoneoptimointi, 3) tulospohjaisen markkinoinnin konsultointi, 4) konversio-optimointi, 5) hakusanamainonta, 6) käytettävyys netissä, 7) projektin johto, 8) copywriting, 9) web-käyttöliittymien toteutus (XHTML/CSS/JavaScript), 10) sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa, 11) Apache- ja/tai IIS-tuntemus, 12) mainos- ja mediatoimistojen tunteminen, 13) kokemukset julkaisujärjestelmistä”

Web-AD, Plusmark, Oulu

Director, Head of Advertising Sales and Operations at Elisa Corporation

Internet-päätoimittaja, Helsingin hallintokeskus (hel.fi)

 • “Internet-päätoimittaja vastaa kaupungin keskitettyyn kotimaiseen ja kansainväliseen viestintään liittyvästä Hel.fi -verkkopalvelun päätoimittajan tehtävistä vastaavana toimittajana toimivan verkkoviestintäpäällikön alaisuudessa. Internet-päätoimittaja osallistuu verkkoviestintä-tiimin toimintaan sekä tuottaa ja toimittaa uutisia ja muita sisältöjä kaupungin ulkoisille ja sisäisille verkkosivustoille. Internet-päätoimittaja osallistuu myös kaupungin muiden verkkopalvelujen kehittämistyöhön. Kelpoisuusvaatimuksina on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, verkkoviestinnän osaamisen kannalta tarpeellisten atk-valmiuksien hyvä hallinta sekä kokemusta itsenäistä työskentelyä ja hyvää yhteistyökykyä edellyttävistä verkkoviestintätehtävistä. Erityisenä vaatimuksena on digitaalisen monimedian tuntemus, kyky tuottaa uusia verkkosivustoja sekä verkkokulttuurin ja internetin kehityksen hyvä tuntemus. Kielitaitovaatimuksina ovat suomen kielen erinomainen taito sekä ruotsin ja englannin kielen vähintään tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Muita  tietoja: Vakinainen / Palkka: 2728€/kk ja enint. 10% vuosisidonnaista lisää / Sopimusala: Palkka määräytyy ao. KVTES:n mukaan. / Työaika: 36h 15min/vko”

UI Graphic Designer, Digia, Oulu/Tampere

Webgrafiikka-taitoinen Webmaster, Come&Stay Oy, Helsinki

Web-suunnittelija, Mainostoimisto Hinku, Helsinki

20.12.2008

Web Developer, MRM Worldwide

17.12.2008

Tuotepäällikkö, Microsoft Sharepoint Server, Sininen Meteoriitti

Tuotepäällikkö, Meteor-julkaisujärjestelmä, Sininen Meteoriitti

Ohjelmistoarkkitehtejä, ohjelmistosuunnittelijoita ja teknisiä projektipäälliköitä, Sininen Meteoriitti

16.12.2008

Sitebuilder/ohjelmoija, Wendeo Labs Oy

 • “Hallitset perinteiset html, php, mysql suvereenisti. OLIO-ohjelmointi on tuttua kauraa. Hallitset photoshopin ja osaat tehdä PSD:stä valmiita toteutuksia. Haastat perinteiset tavat tehdä ratkaisuja. Sinulla on palava intohimo tehdä luovia ja innovatiivisia uusia juttuja. Käyttöliittymät, typografia, ilme ja käytettävyys ovat työssäsi vahvasti mukana. Plussaa seuraavista avainsanoista: AJAX, Flash/flex/actionscript, XML, C, Java, Zend, linux/unix”

Account Manager, Really

 • “Olet kerännyt kokemuksesi konsultoinnin, markkinointiviestinnän ja myynnin vastuutehtävissä. Olet internetmarkkinoinnin visionääri, joka tunnistaa asiakkaiden markkinoinnin kehitystarpeet ja osaa puuttua niihin. Löydät keinot myös toimivan markkinoinnin kehittämiseen. Really on moderni digimediatoimisto, joka parantaa asiakasyritystensä tuottavuutta internetmarkkinoinnin keinoin. Ohjaamme asiakkaidemme digitaalista liiketoimintaa osaavin käsin ja pidämme heidät mukana muuttuvan maailman edelläkävijöiden joukossa. Yhdessä tekeminen, we-business, on tie tuloksiin ja innostavaan yhteistyöhön.”

Game programmer, Digital Chocolate

Web-suunnittelija, Mainoskenttä, Tampere

Web-asiantuntija, Amadeus Finland

Projektipäällikkö, A-lehdet

 • “Projektipäällikkönä vastaat www-sivustoprojektien organisoinnista, koordinoinnista ja läpiviennistä sekä näiden projektien viestinnästä ja tiedonkulusta. Toimit myös tiiviissä yhteistyössä alihankkijaverkoston kanssa. Toivomme, että hallitset hyvin Web 2.0 -teknologiat ja että sinulla kokemusta projektien vetämisestä. IT-projektiosaamisen katsomme eduksi. Olet yhteistyökykyinen ja taitava organisoija, monenlaisten ihmisten ja tilanteiden parissa joustavasti toimiva. Pystyt kommunikoimaan hyvin suomeksi ja englanniksi. Arvostamme oma-aloitteista vastuunottoa, avoimuutta ja rehellisyyttä sekä kiinnostusta liiketoimintaamme.”

Web-ohjelmoija, A-Lehdet

 • “Tulet työskentelemään nuorekkaassa tiimissä, joka vastaa A-lehtien uusien verkkotuotteiden tuotannosta. Tunnet yleisimmät verkkokuvauskielet ja pystyt työskentelemään sujuvasti *nix / php / mysql / Drupal ympäristössä. Muu ohjelmointikokemus lasketaan eduksi. Lisäksi arvostamme kokemusta Flash-tuotannosta ja Action script -ohjelmoinnista.”

Web Programmer, Iptune

Www-sovelluskehittäjä, Itella

9.12.2008

Art Director, Verkkojulkaisut

7.12.2008

Community Managereita, W.Steinmann

 • Etsimme asiakkaillemme internetin virroissa sujuvasti sukeltelevia Community Managereita täysin uudenlaiseen nettiprojektiin. Keskeinen tehtäväsi on kasvattaa ja aktivoida asiakkaidemme kuluttajien verkkoyhteisöä. Tehtäviisi kuuluu suodattaa ja poimia internetin sisältövirrasta kuluttajia kiinnostavaa materiaalia, kommentoida ja toimittaa sitä nettisivuille sekä erilaisiin sosiaalisiin medioihin. Työhön kuuluu myös osallistua aktiivisesti eri tavoin kuluttajia koskettaviin keskusteluihin keskustelupalstoilla, koostaa viihdyttävää materiaalia ja ylipäänsä olla pulssilla siitä, mitä maailmassa tapahtuu asiakasbrändiemme ja niiden kuluttajien näkökulmasta. Olet sujuvasanainen ja nokkela kirjoittaja, vaikka et ammattilainen olisikaan. Tunnet Facebookit, Jaikut ja muut, sinulla on mielellään kokemusta bloggaamisesta ja osaat hyödyntää internetiä ja sen tarjoamia välineitä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Lisäpisteitä saat, jos osaat käsitellä nettivideoita ja kuvia ja jos sinulla on toimituksellista kokemusta joko perinteisestä tai verkkomediasta. Ohjelmointitaitoja et tässä työssä tarvitse. Työ on osa-aikaista ja alkaa tammikuun 2009 alusta perehdytysjaksolla. Laita CV:si LinkedIniin ja lähetä hakemuksesi meille osoitteessa twitter.com/wsteinmann 12.12. 2008 mennessä. Kerro parhaaksi katsomallasi tavalla, miksi sinä olisit tehtävään sopiva henkilö ja millä tavoin hyödynnät internetiä tällä hetkellä. Kutsumme valitut hakijat haastatteluun W.Steinmannin toimistolle joulukuun aikana.”

2.12.2008

Konseptituottaja, YLE Uudet palvelut

Konseptisuunnittelijoita, YLE Uudet palvelut

AD, YLE Uudet palvelut

… ja uudet paikathan löytyvät Avoimet työpaikat -sivulta.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun