Koodaava toimittaja

Yritys
Yle
Paikkakunta
Tampere
Tyyppi
Web-design, Web-ohjelmointi, front end
Palkkataso
3 000–4 000 € / kk
Viim. hakupvm
27.10.2019

Fronttikehittäjä tai koodaava journalisti, tässä tarjolla unelmaduuni Ylellä!
Miksi meille?

Haluatko olla journalismin etunenässä? Hyvä. Silloin paikkasi on Ylen Mediadeskissä!

Etsimme vakituiseen työsuhteeseen kahta koodaavaa toimittajaa Tampereen Mediapolikseen.

Tiimimme tehtävä on kehittää Ylen journalismia verkossa, televisiossa ja radiossa koko Suomen alueella. Koodaavan toimittajan työ on tämän tehtävän ytimessä. Vierellesi saat ykkösluokan tuottajia, graafikoita, tutkivia toimittajia ja liudan kerronnan ammattilaisia.

Jo tähän mennessä olemme muun muassa kahlanneet läpi kaiken liikenteen Suomen rautateillä, koodanneet pelejä ja kumonneet Nimby-ilmiön. Mitä seuraavaksi, se on sinun käsissäsi.

Mediadeskin koko portfolion näet osoitteessa deski.yle.fi.

Mitä on luvassa?

Koodaava toimittaja on Mediadeskissä pohjimmiltaan journalistinen fronttikehittäjä. Kirjoitat koodia, jolla on väliä ja joka lisää suomalaisten ymmärrystä ympäröivästä maailmastamme.

Saat olla laaja-alainen renessanssinero tai fokusoituneempi osaaja. Roolisi laaditaan luonnollisesti vastaamaan vahvuuksiasi, mutta pääset näyttämään osaamistasi datajournalismista, visuaalisesta kerronnasta, käyttöliittymien suunnittelusta ja vaikkapa koneoppivasta tiedonkeruusta.

Projektit ovat monipuolisia ja kevyitä. Vältyt urakoimasta vanhan ylläpidettävän kuonan kanssa ja pääset luomaan uutta.

Valtaosa työstä tehdään yhdessä monipuolisen joukon eri alojen asiantuntijoita kanssa. Tehtäväsi on mahdollistaa, etsiä tapoja toteuttaa ja kehittää työnkulkuja journalistisissa projekteissa.

Mitä odotamme sinulta?

Olet tehnyt jo vuoden pari työtä frontin koodauksen parissa, erityisplussaa journalismin tai media-alan kokemuksesta. JS, React ja Webpack ovat tuttuja. Python, R tai vastaava työkalu pysyy käsissäsi. Ymmärrät AWS-ympäristöjen päälle.

Datajournalismin onnistuminen on sinusta enemmän kiinni merkityksen luomisesta kuin aineiston koosta.

Omaat kyvyn kuunnella työryhmääsi, mutta sinun on helppo muodostaa näkemys, jonka pystyt sanomaan ääneen.

Tarvitset perusymmärryksen visuaalisesta kerronnasta, mutta sinun ei tarvitse olla graafikko.

Kiinnostuitko?

Hyvä! Täytä siis oheinen hakemus. Liitä mukaan CV:si, portfoliosi ja esittelysi, josta ilmenee miksi juuri tämä pesti on intohimosi kohde.

Kerromme mielellämme tehtävästä lisää, joten ole ihmeessä yhteydessä, mikäli kysymyksiä herää.

Yhteydenotot Mediadeskin esimiehelle Teemu Kammoselle, teemu.kammonen@yle.fi / 040 519 3611. Vastaan puhelimeen parhaiten perjantaina 11.10. klo 9-10 ja 12-14, tiistaina 15.10. klo 9-11 sekä torstaina 17.10. klo 13-14.

Lisätietoa

Jätä kommentti