Konsultti, digipalvelujen suunnittelu

Päivitetty: Validointi: Perttu Tolvanen

Yritys: North Patrol Oy

Paikkakunta: Helsinki

Palkkataso: 4 000–5 000 € / kk

Tyyppi: Konseptisuunnittelu ja palvelumuotoilu, Web-ja data-analytiikka

Viim. hakupäivä: 15.9.2022

Kiinnostaako työ digitaalisten palvelujen konseptien ja käyttökokemuksen suunnittelijana?

North Patrol on Suomessa ainutlaatuinen konsulttiyhtiö, jonka missiona on asiakkaan digiprojektin onnistuminen. North Patrol on erikoistunut suunnittelemaan, määrittelemään ja kilpailuttamaan digitaalisia palveluja: verkkosivustoja, intranettejä, asiointipalveluja ja verkkokauppoja.

Haemme tiimiimme uutta jäsentä auttamaan asiakkaitamme ideoimaan, suunnittelemaan ja mallintamaan digitaalisten palveluiden konseptia, sisältöä ja käyttökokemusta.

Tehtävässä toimit asiakasprojekteissamme digipalvelujen konseptisuunnittelun asiantuntijana, joka auttaa asiakasta ideoimaan tarpeita vastaavan palvelun, suunnittelee sen käyttökokemuksen linjaukset konkreettisin mallinnuksin ja dokumentoi palvelukonseptin vaatimusmäärittelyksi kilpailutusta varten.

Mitä toimenkuvaan kuuluu?

Digitaalisen palvelun ideointi- tai konseptointivaiheessa olet mukana tekemässä taustaselvityksiä ja tarvekartoituksia, analysoit taustamateriaalia, haastattelet palvelun omistajia, sidosryhmiä tai loppukäyttäjiä ja fasilitoit työpajoja, joissa digipalvelua suunnitellaan yhdessä asiakkaan projektiryhmän kanssa.

Digipalvelun suunnitteluvaiheessa autat konkretisoimaan ideoista suunnitelman: hahmottelet palvelun sisältöjä, rakennetta, käyttökokemusta ja käyttäjäpolkuja. Mallinnat käyttökokemusta rautalankamalleina ja prototyyppeinä, ja validoit suunnitelmien toimivuutta testaamalla mallinnuksia.

Määrittelyvaiheessa osallistut suunnitelmien dokumentoimiseen: luot digipalveluun suunnitellusta konseptista, käyttökokemuksesta ja vuorovaikutuksesta selkeän kirjallisen esityksen, joka selittää palvelun tavoitteet, esitystavat, mallinnetut näkymät ja toteutukselta vaaditut periaatteet.Mitä odotamme sinulta?

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta konsultin työstä, mutta monipuolinen tausta verkkopalvelujen suunnittelusta on ehdoton edellytys tehtävässä toimimiselle. Edellytämme, että sinulla on kokemusta käyttöliittymien hahmottelusta ja mallintamisesta, prototyyppien luomisesta sekä käyttökokemuksen kirjallisesta dokumentoinnista.

Työtehtäviemme vuoksi sinun on pystyttävä vetämään projekteja, fasilitoimaan ryhmätyötä ja käyttämään yhteissuunnittelun välineitämme, kuten Miroa, Mentimeteriä ja Figmaa.

Taustaltasi voit olla esimerkiksi käyttöliittymä-, käyttökokemus- tai vuorovaikutussuunnittelija, palvelumuotoilija tai konseptisuunnittelija. Olet saattanut toimia tässä roolissasi jossakin digitoimistossa tai IT-talossa, tai kenties olet tehnyt suunnittelutyötä in-house jonkin yrityksen/organisaation digipalveluille.

Arvostamme verkkomaailman ja UX-trendien tuntemusta, mutta myös kunnioittavaa asennetta käytettävyyttä ja saavutettavuutta kohtaan. Nopeatempoisissa konseptointi- ja määrittelyprojekteissamme vaaditaan kykyä luoda vikkelästi loppukäyttäjän ja palveluntarjoajan intressit yhdistäviä konsepteja – arvostamme kykyä ottaa eri näkökulmat huomioon ja taitoa keskittyä suunnittelutyössä olennaisiin linjauksiin.

Työssäsi meillä tarvitset sujuvaa taitoa ilmaista itseäsi kirjallisesti ja suullisesti, suomeksi ja englanniksi.

Työssämme on tärkeimpänä tavoitteena auttaa asiakasta saamaan projektinsa eteenpäin. Siksi toivomme sinulta kykyä olla läsnä, ohjata keskustelua, kysyä kysymyksiä ja ehdottaa konkreettisia ratkaisuja. Odotamme myös rohkeutta olla asiakkaan kanssa eri mieltä silloin, kun siihen on aihetta, mutta arvostamme taitoa esittää se rakentavasti ja positiivisella asenteella.Millaista meillä on?

Tyypillinen asiakasprojektimme kestää noin 2–3 kuukautta, ja kaikilla kymmenellä asiantuntijallamme on niitä meneillään muutama samaan aikaan. Teemme asiakasprojektimme vähintään kahden asiantuntijan yhteistyötiimillä, joten asiantuntijoiden työtehtävät ja roolit vaihtelevat projektikohtaisesti. Projekteissamme pääset siis tutustumaan monipuolisesti erilaisiin digitaalisiin ratkaisuihin, erilaisiin toimialoihin ja erilaisiin asiakasorganisaatioihin.

Projekteissamme uppoudumme asiakkaiden tilanteeseen, liiketoimintaan ja lähtökohtiin, toimimme asiakkaan tiimin tukena ja puolustamme kaikin tavoin asiakkaan etua. Emme kuitenkaan vuokraa asiantuntijoitamme asiakkaan resursseiksi, vaan olet täysipäiväisesti osa North Patrolin tiimiä.

Työskentelytapamme ovat pääosin hyvin joustavasti valittavissa – voit itse kehittää ja hioa optimaalisia menetelmiä viedä eteenpäin suunnittelutyötä ja dokumentointia.

Kollegoinasi on poikkeuksellisen kokenut joukko digipalvelujen asiantuntijoita, joiden kanssa pääset työskentelemään ryhmässä. Ammattimainen työyhteisömme on valmiina ratkomaan kanssasi kiperiäkin haasteita, joten saat työtehtäviisi huippuammattilaisten tukea ja tietoa oman osaamisen kasvattamiseksi. Lisäksi olemme tosi mukavia ihmisiä.

Yrityksenä olemme toimineet jo 10 vuotta, taloudellinen tilanteemme on vakaa ja yrityskulttuurimme on tasa-arvoinen.

Avara toimistomme sijaitsee Aleksilla, ihan Helsingin keskustassa. Osan työstä voi tehdä myös etätyönä.

Tarjoamme selkeän palkkausmallin, jossa on hyvän peruspalkan (4000–5000€ kokemuksesta riippuen) lisäksi henkilökohtaiseen laskutukseen perustuva bonus. Tarjoamme laadukkaat työvälineet, laajan työterveyshuollon ja mahdollisuuden sovittaa lomasi ja vapaasi joustavasti.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä toimitusjohtajaamme Sami Kalaseen (050 307 4044 / sami.kalanen@northpatrol.com) tai lähetä hänelle vapaamuotoinen hakemuksesi.


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun