Vierityspalkin kuukausikirje 2024/07


Kuukausittainen kooste uusimmista artikkeleista, linkkivinkeistä, julkaisuista ja työpaikoista.

North Patrolin viimeisin datakatsaus pureutuu digitaalisen markkinoinnin työkaluihin Suomessa. Moni näistä suosituista työkaluista on markkinoinnin automaation työkaluja. Tässä artikkelissa tiivistetään datakatsauksen tuloksia ja täydennetään tietoja datan ulkopuolelta. Suosituimpia työkaluja Suomessa ovat muun muassa Hubspot, Salesforce (Pardot), Marketo, Oraclen Eloqua, ActiveCampaign,…

Raikastunut vero.fi näyttää esimerkkiä asiointikanavana, joka keskittyy asiakkaiden tilanteisiin ja pyrkii palvelemaan asiakkaita mahdollisimman nopeasti. Uudistuneen sivuston etusivulla myös haku on nostettu isoon rooliin, koska Veron kaltaisella isolla tietosivustolla moni käyttäjä haluaa käyttää hakua.

Maksutavat verkkokaupoissa ovat hyvin erilaiset eri maissa, jopa Pohjoismaissa on hyvin erilaisia tottumuksia. Postnordin tuore raportti kertoo, että edelleen erot ovat varsin isot, vaikka Suomessakin on innostuttu mobiilimaksamisesta viime aikoina. Suomi on ehkä jopa se oudoin markkina, koska täällä edelleen…

Australia oli ensimmäinen, Kanada toinen. Kanadassa Facebook ei kuitenkaan suostunut kiristykseen ja blokkasi uutiset palvelustaan. Nyt tiedetään, mitä tapahtui seuraavaksi. Facebookin bisnes jatkoi porskuttamista, mediatalojen liikenne droppasi pahasti. Isoimman hitin ottivat kuitenkin pienet julkaisut, joilla ei ollut omia appeja ja…

Yhteistyökumppanimme North Patrol esittäytyy

Vierityspalkin tärkein tukija on North Patrol Oy, joka on digitoimistoista ja teknologioista riippumaton suunnittelu- ja konsulttitoimisto. North Patrol konseptisuunnittelee, palvelumuotoilee ja vaatimusmäärittelee digipalveluita, auttaa valitsemaan sopivat teknologiat sekä kilpailuttaa toteutuskumppanit ja valvoo teknisten toteutusprojektien sujuvuutta.

Poiminnat muualta verkosta

by Perttu Tolvanen

The Vergen Decoder-podcast pohtii, mitä tapahtuu, kun Google ei enää lähetäkään liikennettä muille sivustoille. Tämähän on jo todellisuutta monille pienille sivustoille, joiden Google-liikenne on vähentynyt viime vuosina, kun Googlen algoritmi on alkanut suosimaan isompia brändejä ja näiden harrastamia SEO-temppuja. Sama kohtalo voi kuitenkin olla edessä myös isommilla sivustoilla, kun Google ryhtyy tarjoilemaan yhä enemmän vastauksia, eikä vain pelkkiä linkkilistoja.

North Patrolin uusin datakatsaus pureutuu digitaalisen markkinoinnin järjestelmiin Suomessa. Katsaus esittelee yli 40 Suomessa suosittua työkalua. Mukana ovat analytiikkatyökalut, markkinoinnin automaation järjestelmät, chat-ratkaisut, personointitoiminnot ja monenlaiset liidien generoinnin avustajat.

“Internet ei unohda” alkaa nykyisin olemaan jo suorastaan vitsi, koska esimerkiksi Kiina tuhoaa internetin historiaa oman maansa osalta järjestelmällisesti. Internetin muisti ja automaattinen arkistoituminen eri puolille verkkoa ovatkin nykyisin asioita, jotka ovat suorastaan hyökkäyksen kohteena. The New York Timesin artikkeli valottaa Kiinan toimia internetin muistin tuhoamiseksi.

Uusimmat julkaisut digitoimistoilta

Toimistojen julkaisemia referenssitarinoita löydät Julkaisut-palstalta. Viimeisen 30 päivän aikana palstalla on julkaistu 11 uutta referenssiä.

Kiinnostavimmat työpaikat

Innostutko kehitysprojektien parissa työskentelystä ja erilaiset ketterät projektien menetelmät ovat sinulle tuttuja? Haemme nyt ICT projektipäällikköä johtamaan asiakasrajapinnan digipalveluiden ja…

Web Developer with solid skills in JS/TS/CSS/SPA/REST gets a place in a fun, straightforward and customer-driven development team. Is your…

Haemme markkinointiautomaation rautaista ammattilaista Marketing Automation Development Manager -tehtävään. Kyseessä on noin vuoden mittainen vanhempainvapaan sijaisuus, joka alkaa elo-syyskuussa 2024…

Onko tiimin ja asiakkaiden menestys sinulle sydämen asia? Etsimme tiimiimme kokoaikaiseen työsuhteeseen motivoitunutta asiakkuusjohtajaa ja tiiminvetäjää huolehtimaan tiimin hyvinvoinnista ja…

System Managerina vastaat Martelan digitaalisten asiakasratkaisuiden kehittämisestä ja niiden toteutuksessa tarvittavien kumppanien hallinnasta. Tämä sisältää verkkosivustojen, verkkokauppojen, tuotetietojen hallinnan ja…

Julkaistu vuodesta 2006.

Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista.

Blogia tukemassa North Patrol

Suunnittelukumppanisi vaativiin digipalvelu-uudistuksiin.


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun