Turre Legal

Tekijä: Generaxion
Tärkein teknologia: WordPress
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Harvassa ovat ne sivustot, joiden hakukonenäkyvyyden pohjana on 20 vuotta perusteellisesti tuotettua sisältöä.

Turre Legal tunnetaan digitaalisesta palvelustaan, läpinäkyvästä hinnoittelustaan sekä rouheasta otteestaan. He haluavat palvella asiakkaitaan verkossa jo ennen ensimmäistä kohtaamista.

”Kohdeyleisömme ytimessä ovat teknologia-alalla toimivat yritykset, jotka käyttävät itsekin sähköisiä palveluita. Heillä ei ole vielä omaa lakimiestä, joten verkkopalvelu suunnitellaan ja sisällöt kirjoitetaan toimitusjohtajalle, HR:lle tai talousjohtajalle.” Näin kohdeyleisöä kuvailee Herkko Hietanen, Turre Legalin yksi kolmesta perustajasta, osakas ja lakimies.

Kohdeyleisö kirkkaana mielessä lähdettiin tekemään verkkopalvelu-uudistusta, jonka tärkeimmäksi tavoitteeksi muodostui sisältöjen löydettävyys ja sivuston nopeus.

Projektin ensimmäinen vaihe oli Aucor Ydin eli verkkopalvelun suunnittelu ja sille varattiin iso osa koko projektin aikataulusta. ”Aucorin suunnittelija Mikko tuli alkupalaverissa meille ja kävimme läpi kaikki toiveet ja tarpeet, mitä meillä oli. Niitä olikin kertynyt melkoinen lista”, kertoo Hietanen. Projektin kokoa saatiin jo suunnitteluvaiheessa rajattua riittävästi, kun Turre hyödyntää heiltä talon sisältä löytyvää ohjelmointiosaamista ja toteuttaa osan toiminnallisuuksista vasta jatkokehitysvaiheessa itse.

”Suunnittelupalaverin pohjalta saimme ensin sivuston rautalangat, joita vielä viilasimme yhdessä ennen kuin saimme uuden sivuston visuaalisen proton. Prosessin kuluessa saatiin poistettua kaikki esiin nousseet ongelmakohdat ja me olimme tähän malliin erittäin tyytyväisiä. Ulkoasu on nyt tuore ja edustaa meitä hyvin”, Hietanen sanoo.

Aluksi projektissa sovittiin pelkästään sivuston suunnittelusta, mutta suunnittelutyön jälkeen asiakas valitsi Aucorin samoin tein myös tekniseksi toteuttajaksi. Ja niin päästiin sivuston teknisen toteutuksen eli Aucor Spurtin pariin. ”Perusteellisen suunnittelun pohjalta myös itse tekninen toteutus oli todella nopea ja suoraviivainen”, Hietanen kiittää. Valmis sivusto on Turrella ylläpidossa, he pääsevät rakentamaan sisältöä itse ja vaikuttamaan myös sivuston visuaalisuuteen.

Aucor rakensi Turren edellisen verkkosivun vuonna 2016. ”Silloin halusimme kokeilla, voisiko lakipalveluiden ostossa toimia verkkokauppamalli, jossa asiakas voi tilata tarvitsemansa palvelut suoraan sivuilta. Kävi ilmi, ettei toimi”, Hietanen toteaa. Nyt verkkokauppa-ajatuksesta luovuttiin ja sen sijaan kiinnitettiin erityistä huomiota palveluiden esiintuomiseen ja sisältöjen ryhmittelyyn.

”Meillä on kolme kivijalkakokonaisuutta eli tekijänoikeus, työoikeus ja legal design. Niihin kaikkiin liittyy useita erilaisia palveluita. Halusimme helpottaa eri palvelujen löytämistä ja niputtaa sisältöjä selkeiksi kokonaisuuksiksi. Näin blogin kautta sivustollemme tuleva asiakas löytää lopulta myös palvelut ja niiden hinnat vaivattomasti”, Hietanen selvittää.

Palvelukokonaisuudet ovat nähtävissä heti etusivulla ja ne on nostettu erikseen näkyviin myös navigaatioon.

Sisällön uusi konversiotavoite on kerätä liidejä erilaisten lomakkeiden avulla. ”WordPress on teknologiana tosi taipuisa ja se integroituu näppärästi myös HubSpotiin, jolla me rakennamme lomakkeemme”, Hietanen kertoo.

Keskeisin suunnittelutyötä ohjannut lähtökohta oli se, että Turren miltei 20-vuotinen blogiarkisto sisältää lukuisia artikkeleita, ne ovat pitkiä ja niihin on runsaasti linkkejä ulkopuolelta. ”Verkkosivullamme on pitkä historia. Olemme myös olleet mukana monissa internetiä kiinnostavissa jutuissa, joten meihin on linkitetty runsaasti ja siksi hakukoneet löytävät meidät”, Hietanen kuvailee.

Hakukonenäkyvyyttä onkin rakennettu vuosien ajan ja sen säilyminen oli keskeinen osa myös tätä verkkopalvelu-uudistusta. Samalla hiottiin sivuston latausnopeutta, mikä on myös yksi hakukonenäkyvyyteen vaikuttava seikka. Silti kävijää erinomaisesti palveleva sisältö on hakukonenäkyvyyden ja myös liiketoiminnan kannalta kaikista tärkeintä.

”Ihmiset ovat aina viihtyneet sivullamme pidempään muihin sivustoihin verrattuna, sillä olemme nähneet paljon vaivaa tuottaaksemme oikeasti hyödyllistä sisältöä. Nyt uudistuksen myötä kävijä löytää samaan aihepiiriin liittyvää sisältöä helpommin. Tilastoissa näkyy jo nyt, että kävijät vierailevat useammilla sivuilla kuin ennen”, Hietanen toteaa tyytyväisenä ja vetää vielä lopuksi yhteen nykytilanteen omasta näkökulmastaan:

“Asiat on menneet Aucorilla valtavasti eteenpäin. Olen todella kriittinen asiakas ja kun meillä tehdään itsekin ohjelmistokehitystä, niin tiedän, millainen on se state-of-the-art-tapa toimia ja mitä hyötyä siitä on. Kyllä Aucor on ehdottomasti Suomen mittakaavassa huippuja tällä alalla ja voin lämpimästi suositella heitä.”

[Huom. Referenssi on julkaistu alunperin Aucorin nimissä. Generaxion haukkasi Aucorin loppuvuodesta 2020.]

Jätä kommentti