Jokerit app

Tekijä: Sangre Oy
Palvelun tyyppi: Mobiilisovellus

Jokerit on Sangren pitkäaikainen yhteistyökumppanimme jokerit.com-sivuston kehityksen kautta. Jokerit on ennakkoluuloton ja rohkea sisällöntuottaja, joten tartuimme innokkaana tilaisuuteen, kun he ilmoittivat halustaan siirtyä mobiilisovellusten maailmaan.

Fanit omaan kanavaan
Jokereilla on paljon intohimoisia faneja, jotka haluavat seurata Jokereita ja heitä koskevaa uutisointia. Nykypäivänä sisällöntuottajien on kuitenkin vaikeaa saada julkaisut seuraajien nähtäväksi sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Facebook muuttaa jatkuvasti algoritmiaan julkaisijoiden kannalta epäedullisempaan suuntaan, ja näkyvyys Facebookissa maksaa. Sadastatuhannesta Jokereiden seuraajasta 5000 näkee julkaisut, jos joukkue ei erikseen maksa julkaisujen mainonnasta. Lisäksi Facebookissa kilpaillaan seuraajien huomiosta kaikkien muiden julkaisijoiden kanssa.

Ratkaisu oli vapauttaa Jokerit sosiaalisen median algoritmien armoilta ja luoda Jokereille oma kanava. Koska faneja on paljon, sovelluksella on valtavasti potentiaalia käyttäjien parissa. Jos 100 000 seuraajaa (=Facebook fanien määrä) haluaa saada tietoa joukkueesta, niin 1/10 määrästä tekee jo 10 000 latausta. Tämä on tuplasti enemmän näkyvyyttä kuin se mitä saadaan Facebookissa ilman mainontaa. Lisäksi omalla sovelluksella voimme kerätä käyttäjistä dataa, joka paljastaa heidän todelliset kiinnostuksen kohteensa. Näin faneille voidaan tarjota aiempaa kiinnostavampaa sisältöä.

Appin konsepti
Sovelluksen suunnittelussa keskityimme kehittämään toimintoja, jotka luovat uuden ulottuvuuden fanien ja joukkueen väliseen suhteeseen. Kukaan ei halua ladata sovellusta vain saadakseen lisää ilmoituksia – sovelluksen pitää tarjota jotain uutta. Uudet julkaisut tasaiseen tahtiin varmistavat että käyttäjät eivät hylkää sovellusta.

Sovelluksen pitää palvella sekä tosifaneja että satunnaisia faneja. Tosifaneille tarjotaan Jokereihin liittyvää sisältöä koottuna useista eri kanavista. Sovellus kerää kaiken kiinnostavan Jokereihin liittyvän uutisoinnin yhteen paikkaan ja yhdistää joukkueen kuulumiset pelien välillä. Satunnaisille faneille tärkeintä on reaaliaikainen sisältö. Reaaliaikainen livefeed pelien aikana on sovelluksen sydän ja pitää jännityksen yllä. Erityisesti vieraspelien aikana fanit voivat seurata ottelun tapahtumia livefeedin kautta.

Sisältö on tärkeää, mutta sovelluksen on myös lisättävä myyntiä. Sovellus mahdollistaa lipunmyynnin kasvattamisen viime hetken kampanjoiden ja notifikaatioiden avulla. Toisaalta pelkällä myyntisovelluksella emme hyödyntäisi sovelluksen koko potentiaalia. Vain joka kymmenes ilmoitus voi liittyä suoraan myyntiin.

Jokereiden ylläpitäjät pystyvät hallitsemaan kaikkea digitaalista sisältöä samasta paikasta, sillä sovellus on luotu hyödyntäen olemassa olevaa käyttöliittymää, jonne on vain luotu uusia ominaisuuksia.

Jätä kommentti