Verkkokauppojen rakentajat – näyttäkää voimanne!

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Vierityspalkin seuraava suuri selvitys kohdistuu verkkokauppoja tekeviin alan firmoihin. Tällä kertaa teknologialla ei ole väliä, vain kokemus puhuu. Tavoitteena on löytää ne toimistot tästä maasta, joilla on eniten kokemusta menestyvien ja laadukkaiden verkkokauppojen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Vierityspalkki verkkokauppa final

Ensisijaisesti selvityksessä haetaan alan toimistoja, joilla on vahvaa osaamista kuluttajille suunnattujen verkkokauppojen rakentamisesta. Myös yritysten väliset verkkokaupat lasketaan meriiteiksi, mutta eniten pisteitä tässä katsauksessa annetaan merkittävien kävijämäärien verkkokauppojen toteutuksesta ja menestyksekkäästä jatkokehittämisestä.

>> Hakemuslomake Verkkokauppojen tekijät Suomessa 2015 -selvitykseen

Vastauksien määräaika on elokuussa, 20. päivä. Selvityksen tuloksena tullaan syksyllä 2015 julkaisemaan katsaus verkkokauppoja toteuttaviin toimistoihin, joka toivottavasti toimii jatkossa verkkokaupasta haaveilevien asiakkaiden oppaana tähän hyvin moniulotteiseen markkinaan.

Yksittäisiä freelancereita ei tässäkään katsauksessa tulla valitettavasti huomioimaan. Tavoitteena on löytää asemansa vakiinnuttaneita, jo useamman vuoden toimineita, vähintään muutaman hengen yrityksiä. Sellaisia monipuolisia osaamiskeskittymiä, joiden varaan pk-yritys tai isompikin konserni voi uskoa oman verkkokauppansa teknisen toteutuksen ja huolenpidon.

Kuten todettua, teknologialla ei tässä ole merkitystä, onnistuneet referenssit puhuvat kovinta kieltä. Hyvä esimerkki tällaisesta nuoresta, mutta innokkaasta verkkokauppoihin erikoistuneesta yrityksestä on vaikkapa Lamia. Toisenlainen, kenties satoja verkkokauppoja tehnyt taho on vaikkapa Vilkas.

Pienten, mutta kokeneiden verkkokauppatoimistojen löytämisen lisäksi selvityksessä kohteena ovat myös astetta isommat IT-talot, joista monilla on vahvaa kokemusta verkkokauppojen tekemisestä – mutta jotka eivät ehkä ole kovin hyvin profiloituneet verkkokauppojen osaajina.

Esimerkiksi aiemmissa Drupal- ja WordPress-selvityksissä on tullut vastaan useita toimistoja, joiden referensseistä löytyy merkittäviä määriä laadukkaita verkkokauppoja, mutta jotka eivät silti asiasta kovin laajasti huutele. Esimerkiksi Drupal-kentällä sekä Wunderkraut että Exove ovat tehneet lukuisia verkkokauppoja tähän maahan.

Ja luonnollisesti, selvityksessä tullaan myös varmasti listaamaan monia verkkokauppoihin jo vuosia erikoistuneita toimijoita. Esimerkiksi Smilehouse ja Descom epäilemättä ovat isoja pelureita kisoissa, joissa asiakkaan tavoitteet ja liiketoiminta ovat kunnianhimoisia – ja joissa kaupanteon tavoitteet ovat kenties myös Suomen ulkopuolella.

Vastauksien määräaika on elokuussa, 20. päivä. Tulokset tullaan julkaisemaan myöhemmin syksyllä. Jos siis työskentelet verkkokauppoja toteuttavassa yrityksessä, tai tunnet tahoja joiden kannattaisi osallistua selvitykseen, niin välitä viestiä.

>> Hakemuslomake Verkkokauppojen tekijät Suomessa 2015 -selvitykseen

PS. Samanaikaisesti on käynnissä myös North Patrolin ja Verkkoteollisuus ry:n yhteisselvitys, joka kohdistuu verkkokauppoja pyörittäviin asiakkaisiin ja siihen millaisia haasteita he kohtaavat verkkokauppojen käytännön johtamisessa.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun