WordPress ja isot sivustot -seminaari tulee syyskuussa
Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Valun Findkit-hakukonetuote uskoo tuovansa lisää laskutusta digitoimistoille.
Onko WordPressistä isojen sivustojen julkaisujärjestelmäksi? Tämän kysymyksen ympärille on nyt järjestetty ilmainen aamupalaseminaari.
Seminaarissa kysymystä käsitellään viiden case-esimerkin kautta sekä paneelikeskustelussa. Seminaari on suunnattu asiakasorganisaatioiden edustajille. Jos sinulla on siis verkkosivustouudistus tulossa, ja WordPress mietityttää yhtenä vaihtoehtona, nyt on täydellinen tilaisuus tulla ottamaan asiasta selvää.
Seminaari pidetään tiistaina 16.9.2014 Helsingissä, Korjaamolla klo 9.15-11.30. Tämän noin kahden tunnin aikana tehdään katsaus Suomen julkaisujärjestelmämarkkinaan, WordPressin markkinakehityksen tilanteeseen sekä tutustutaan viiteen isoon sivustoon, jotka on toteutettu WordPressillä.
Jos aihe kolahtaa, niin laita hakemus tulemaan, vahvistus tulee vuorokauden sisällä.
Hakemuspohjainen ilmoittautuminen on käytössä, koska aihe on ajankohtainen monelle asiakkaalle sekä alan toimistolle. Nyt halutaan kuitenkin antaa etusija asiakkaille. Paikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
Tilaa on yli 60:lle henkilölle Korjaamon Kulmasalissa, joten mukaan mahtuu muutama alan toimistossakin työskentelevä asiantuntija – jos perustelut ovat riittävän hyvät.
Seminaarin järjestää Vierityspalkki.fi-blogi yhteistyössä Byroon, Exoven, Franticin, H1:sen ja Solid Anglen kanssa.
Seminaarin tarkka ohjelma:
Puheenjohtajana toimii Perttu Tolvanen (Vierityspalkki.fi / North Patrol).
klo 8.45-9.15 on tarjolla aamupalaa
klo 9.15-9.30 WordPress ja kotimainen julkaisujärjestelmämarkkina / Perttu Tolvanen, North Patrol
klo 9.30-10.50 Viisi CASE-esitystä:
- EK.fi, esittelijänä Mari Lehtonen (TAT) ja Vilppu Simpanen (Solid Angle)
- Keskuskauppakamari.fi, esittelijänä Aki Björklund (H1)
- Visitfinland.com, esittelijänä Markus Karikivi (Byroo)
- Staffpoint.fi, esittelijänä Tuomas Arokanto (Frantic)
- Popupkoulu.fi (Helsingin kaupunki, Opetusvirasto), esittelijänä Janne Patrikainen ja Juha Jauhiainen (Exove)
Kaikista esiteltävistä sivustoista avataan sivuston toiminnallisuuksia, projektin kulkua ja kokoa sekä ylläpidon käytänteitä. Tarkoitus on antaa yleisölle esimerkkejä siitä, millaista esiteltäviä sivustoja on hallita WordPressillä. Mikä on helppoa? Mikä on vaikeata?
10.50-10.55 tauko
10.55-11.30 Q&A-paneeli: yhteisessä käsittelyssä WordPressille vaikeat osa-alueet ja niiden mahdolliset ratkaisut, esim. monikielisyys, mediahallinta, tietoturva, isot hierarkiset sivustot, omat piensovellukset, laajennettavuus
Paneelin vetäjä: Perttu Tolvanen
Paneelin asiantuntijat:
- Aki Björklund, H1
- Tuomas Arokanto, Frantic
- Ville Huumo, Byroo
- Nicholas Turbanov, Solid Angle
- Janne Patrikainen, Exove
11.30 Seminaari päättyy
WordPress-seminaarin ajankohtaisuus juuri nyt liittyy moneen asiaan. Maailmanlaajuisesti WordPressin markkinaosuus on kasvanut tasaisesti. Voi jopa sanoa, että WordPress on ottamassa jonkinlaista ‘de facto’ -asemaa pienten ja keskisuurien verkkosivustojen alustana maailmanlaajuisesti. Samalla WordPressiä hyödyntävien digitoimistojen määrä on kasvanut, ja yhä useampi on myös ottanut WordPressin tärkeimmäksi julkaisujärjestelmätuotteekseen.
WordPressin soveltuvuus isompien sivustojen alustaksi on parantunut tasaisesti viime vuosina. Asiakkaiden silmissä aiempi sympaattinen blogialusta on alkanut tuntumaan yhä kiinnostavammalta vaihtoehdolta, eikä vähiten sen kustannustehokkuuden takia. WordPress-projektit ovat vielä toistaiseksi kertaluokkaa edullisempia kuin esim. Drupal-, Liferay- tai EPiServer-projektit.
Hintalappujen mahdollinen kasvaminen ja WordPressin kehittyminen yhä isompien sivustojen vaatimusten suuntaan ovat kuitenkin vielä kysymysmerkkejä. Varmaa on vain, että moni asiakas haluaisi nähdä WordPressin kehittyvän, ja samalla moni digitoimisto haluaisi päästä tekemään isompia projekteja.
Nämä ovat esimerkkejä asioista, joihin haetaan vastauksia seminaarissa. Hakemuslomakkeella myös osallistujat voivat ehdottaa aiheita seminaarin paneelin käsittelyyn, joten jos jokin asia askarruttaa, kerro se meille!
4 kommenttia on “WordPress ja isot sivustot -seminaari tulee syyskuussa”
Kommentointi on suljettu.
Perttu Tolvanen
Yli 40 ihmistä varmistanut paikkansa seminaarissa ensimmäisen päivän aikana. Jonotuslistalla myös aikamoinen ruuhka, koska aiheesta kiinnostuneita alan toimistojen edustajia myös runsaasti.
Jos olet siis tekemässä/suunnittelemassa isoa verkkosivustouudistusta ja WordPress askarruttaa, niin hakemusta sisään. Asiakkaat ovat prioriteetissä tällä viikolla vielä kärjessä. Ensi viikolla jos on vapaita paikkoja vielä, niin jonotuslistalta pääsee sisään parhailla perusteluilla.
Perttu Tolvanen
Tällä hetkellä yli 60 ihmistä varmistanut paikkansa, ja jonkin verran lisäpaikkoja on myös saatu semmaan. Lisäpaikat ovat nyt ensisijaisesti asiakasorganisaatioiden edustajille. Parhaiten perusteltuja hakemuksia alan firmoista on myös hyväksytty seminaariin mukaan.
Jos on projektia edessä, tai hyviä perusteluja löytyy, niin kannattaa heittää hakemusta. Hyvillä hakemuksilla menee nyt vikat paikat jakoon.
Perttu Tolvanen
Tilannetietoa: Semma on käytännössä täynnä, mutta muutamien lisäpaikkojen mahdollisuutta selvitellään, joten jos on projektia edessä, niin kannattaa heittää silti hakemusta, muutama saattaa vielä päästä mukaan.
Otto Kekäläinen
Harmi että huomasin tämän tilaisuuden vasta jälkikäteen, olisi ollut mielenkiintoista keskustella muiden WP-ammattilaisten kanssa palvelinoptimoinnista. Meillä Seravo Oy:ssä sitä kun on harrastettu poikkeuksellisen paljon kuluneen vuoden aikana (syynä http://WordPress-palvelu.fi/)..