Webshaped tulee taas Helsinkiin ja kokoaa yhteen frontend-aktiivit

Perttu Tolvanen

Verkkopalveluiden kehittämiseen keskittynyt konferenssi “Webshaped” valtaa Wanhan Sataman toukokuun 23. päivä. Konferenssi on kotimaisen frontend-kehittäjäpiirin organisoima, ja se järjestetään nyt jo toista kertaa.

webshaped-2013

Konferenssin puhujakattaukseen kuuluu muun muassa Jake Archibald (Google Chrome), Jonathan Smiley (ZURB), Vitaly Friedman (Smashing Magazine), Darrell Stephenson (Soundcloud) ja Holger Bartel (uforepublic).

Tapahtuman hinta on 310€ (sis. alv) päivältä. Tänä vuonna myynnissä on myös opiskelijalippuja 150€ hintaan, sekä viiden, kymmenen ja 15 lipun paketteja.

Voit tutustua tunnelmaan katsomalla viime vuoden seminaarin fiilistelyvideon: Webshaped 2012, First Frontend Conference in Finland

>> Tarkempi ohjelma ja lisätietoja

PS. Vierityspalkin yleisöön kuuluville frontend-asiantuntijoille on kaksi ilmaislippua tarjolla. Lipun saa kaksi ensimmäistä kommentoijaa, jotka vastaavat seuraaviin kysymyksiin: Miksi hype HTML5:sesta on laantunut? Oliko kaikki vain hypeä vai onko HTML5 nyt jotenkin integroitunut “perustekemiseen”? Jätä kommenttiisi nimi ja sähköpostiosoite, niin pääset seminaariin ilmaiseksi. Lippu on henkilökohtainen.

Aiheet: Tapahtumat

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. Tomi Sjöblom says:

  HTML5 ei suinkaan ole kehityksen päätepiste tälläkään saralla.

  Hypen laantuminen on hyvä asia – loppujen lopuksi HTML5 ei tuonut juurikaan sellaisia ratkaisuja, joita ei olisi aiemmin pystynyt toteuttamaan erilaisilla skripteillä tai lisäosilla. Käyttäjänäkökulma on siis pysynyt varsin samankaltaisena uudesta teknologiasta huolimatta. Lisäksi HTML5 ei tullut pamauksella, vaan selainyhteensopivuus on hidastanut sen integroitumista suurissa määrin. Mobiililaitteiden omistajat toki kiittävät – mutta tuoreissa mobiililaitteissa suuri hype pyörii edelleen applikaatioiden ympärillä, ja vanhoissa selaimet eivät luonnollisesti ole sillä tasolla, että kovin hevejä HTML5-applikaatioita kykenisivät pyörittämään.

  Hype on siistiä niin kauan kun ei ole vielä ihan selvillä mitä kaikkea oikeasti voi tehdä. HTML5 on toki hyvä parannus, muttei mitenkään erikoislaatuinen uudistus.

 2. Mikko Vuorinen says:

  Oma kokemukseni on, että HTML5-hype on laantunut (tai siirtynyt tekniseltä porukalta vähemmän aallon harjalle menevien puheisiin), koska se on oikeasti otettu käyttöön. Kehittäjäporukalla ei ole mitään mieltä hypettää tekniikkaa, joka on jo joka tapauksessa käytössä kaikilla uusia asioita seuraavilla.

  Toisaalta Tomin kommentti osuu myös oikeaan. HTML5 helpottaa ennen kaikkea mobiilipuolta, koska työpöydällä selainyhteensopivuus rajoittaa edelleen mahdollisuuksia. Applikaatiot kuitenkin ovat vielä ykkösenä, mutta ei välttämättä enää pitkään. Erityisesti mobiilialustojen määrän kasvaminen johtaa siihen, että HTML(5) tarjoaa tehokkaimman alustan hyvin moneen tarkoitukseen.

 3. Perttu Tolvanen says:

  Kiitos kommenteista Tomi ja Mikko. Mukava kuulla kommentteja tuosta HTML5:sta, koska sen hype on ainakin alan lehdistössä välillä karannut ihan käpälästä.

  Laitetaan liput tulemaan teille! Hyvää seminaaria!