Webshaped tulee taas Helsinkiin ja kokoaa yhteen frontend-aktiivit

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Verkkopalveluiden kehittämiseen keskittynyt konferenssi “Webshaped” valtaa Wanhan Sataman toukokuun 23. päivä. Konferenssi on kotimaisen frontend-kehittäjäpiirin organisoima, ja se järjestetään nyt jo toista kertaa.

webshaped-2013

Konferenssin puhujakattaukseen kuuluu muun muassa Jake Archibald (Google Chrome), Jonathan Smiley (ZURB), Vitaly Friedman (Smashing Magazine), Darrell Stephenson (Soundcloud) ja Holger Bartel (uforepublic).

Tapahtuman hinta on 310€ (sis. alv) päivältä. Tänä vuonna myynnissä on myös opiskelijalippuja 150€ hintaan, sekä viiden, kymmenen ja 15 lipun paketteja.

Voit tutustua tunnelmaan katsomalla viime vuoden seminaarin fiilistelyvideon: Webshaped 2012, First Frontend Conference in Finland

>> Tarkempi ohjelma ja lisätietoja

PS. Vierityspalkin yleisöön kuuluville frontend-asiantuntijoille on kaksi ilmaislippua tarjolla. Lipun saa kaksi ensimmäistä kommentoijaa, jotka vastaavat seuraaviin kysymyksiin: Miksi hype HTML5:sesta on laantunut? Oliko kaikki vain hypeä vai onko HTML5 nyt jotenkin integroitunut “perustekemiseen”? Jätä kommenttiisi nimi ja sähköpostiosoite, niin pääset seminaariin ilmaiseksi. Lippu on henkilökohtainen.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Webshaped tulee taas Helsinkiin ja kokoaa yhteen frontend-aktiivit”

 1. HTML5 ei suinkaan ole kehityksen päätepiste tälläkään saralla.

  Hypen laantuminen on hyvä asia – loppujen lopuksi HTML5 ei tuonut juurikaan sellaisia ratkaisuja, joita ei olisi aiemmin pystynyt toteuttamaan erilaisilla skripteillä tai lisäosilla. Käyttäjänäkökulma on siis pysynyt varsin samankaltaisena uudesta teknologiasta huolimatta. Lisäksi HTML5 ei tullut pamauksella, vaan selainyhteensopivuus on hidastanut sen integroitumista suurissa määrin. Mobiililaitteiden omistajat toki kiittävät – mutta tuoreissa mobiililaitteissa suuri hype pyörii edelleen applikaatioiden ympärillä, ja vanhoissa selaimet eivät luonnollisesti ole sillä tasolla, että kovin hevejä HTML5-applikaatioita kykenisivät pyörittämään.

  Hype on siistiä niin kauan kun ei ole vielä ihan selvillä mitä kaikkea oikeasti voi tehdä. HTML5 on toki hyvä parannus, muttei mitenkään erikoislaatuinen uudistus.

 2. Mikko Vuorinen

  Oma kokemukseni on, että HTML5-hype on laantunut (tai siirtynyt tekniseltä porukalta vähemmän aallon harjalle menevien puheisiin), koska se on oikeasti otettu käyttöön. Kehittäjäporukalla ei ole mitään mieltä hypettää tekniikkaa, joka on jo joka tapauksessa käytössä kaikilla uusia asioita seuraavilla.

  Toisaalta Tomin kommentti osuu myös oikeaan. HTML5 helpottaa ennen kaikkea mobiilipuolta, koska työpöydällä selainyhteensopivuus rajoittaa edelleen mahdollisuuksia. Applikaatiot kuitenkin ovat vielä ykkösenä, mutta ei välttämättä enää pitkään. Erityisesti mobiilialustojen määrän kasvaminen johtaa siihen, että HTML(5) tarjoaa tehokkaimman alustan hyvin moneen tarkoitukseen.

 3. Kiitos kommenteista Tomi ja Mikko. Mukava kuulla kommentteja tuosta HTML5:sta, koska sen hype on ainakin alan lehdistössä välillä karannut ihan käpälästä.

  Laitetaan liput tulemaan teille! Hyvää seminaaria!

 4. Onnittelut lipuista. Järjestävä taho ilmoitti, että nimet ovat listassa ja liput odottavat teitä ovella.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun