733 duuni-ilmoitusta web-alalla vuonna 2010

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 13 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Jos olet vain vuokrattava lihapala, vaadi osasi laskutuksesta.

imageVierityspalkin avoimet työpaikat –listalla julkaistiin vuonna 2010 vakuuttavat 733 työpaikkailmoitusta. Useissa ilmoituksissa haettiin useita työntekijöitä, joten todellinen haettujen tekijöiden kokonaismäärä lienee 800 ja 900 välimaastossa. Tätä voi pitää varsin kovana lukuna, koska web-ala ei mikään kymmenien tuhansien työntekijöiden ala kuitenkaan ole.

Ylivoimaisesti vauhdikkaimmat kuukaudet rekryrintamalla olivat lokakuu ja marraskuu. Kumpanakin kuukautena haettiin yli sataa osaajaa eri yrityksiin. Tosin vauhti oli hyvin tasaista läpi vuoden ja julkaistujen ilmoituksien kuukausikeskiarvo asettuikin yli 60 ilmoitukseen.

Aktiivisimmat ilmoittajat:

 1. Digia Oyj (web-koodareita, UI-suunnittelijoita, mobiiliosaajia, SharePoint-tekijöitä)
 2. StudentWork Finndea Oy (rekrytointifirma haki laaja-alaisesti eri web-teknologioiden osaajia)
 3. Endero Oy (testausosaamista, konseptiosaamista, web-koodareita)
 4. atBusiness (.Net-koodausosaamista)
 5. Soprano Brain Alliance / Soprano Oyj (php-koodareita, web-tekijöitä)
 6. Ambientia (Java-osaajia, wiki-konsultteja)
 7. Pro-Source Oy (rekrytointifirma haki monenlaisia web-ammattilaisia)
 8. Nitro (copywritereita, asiakkuus- ja projektipäälliköitä)
 9. Suomi24 (Drupal-osaajia, graafisia suunnittelijoita)
 10. Valve (web-kehittäjiä, sisältö- ja käyttöliittymäsuunnittelijoita, asiakkuus- ja projektipäälliköitä)
 11. Tulos (hakukoneoptimointi- ja hakukonemarkkinointiosaajia)
 12. Fonecta Oy (koodareita, käyttöliittymäsuunnittelijoita, tuotepäälliköitä)
 13. Wunderman (suunnittelijoita, operatiivista johtoa)
 14. Conmio (mobiilikehittäjiä, front-end-kehittäjiä)
 15. Activeark (projektipäälliköitä, Drupal-kehitysosaamista, UI-suunnittelijoita)
 16. White Sheep (suunnittelijoita, flash-osaamista, visuaalisia suunnittelijoita)
 17. Paf Group (pelikehittäjiä, graafisia suunnittelijoita, käyttöliittymäosaamista)
 18. Sanoma Magazines Finland (Sanoma Magazines rekrytoi kokonaisen in-house web-tiimin kesällä)
 19. ideakone Oy (asiakaspalveluhenkilöitä Kotisivukone-palvelua tukemaan)
 20. Sininen Meteoriitti (SharePoint-osaajia, sisältökonsultointiosaamista)
 21. Nokia Oyj (suunnittelijoita mm. graafisen suunnittelun ja digimarkkinoinnin puolelle)
 22. Citypress Oy (City.fi:n kehitykseen web developereita)
 23. Saranen Consulting (web- ja mobiilipuolen koodareita)
 24. Media Cabinet Oy (visuaalisia suunnittelijoita, projektipäällikkö, web designereita)
 25. !noob (php-koodareita)

Yli kymmenen ilmoituksen pääsee vain listan kolmen kärki, joten reilun 700 ilmoituksen massa muodostuu hyvin vahvasti ilmoittajista, jotka ovat julkaisseet vain muutaman ilmoituksen vuoden aikana. Tämä on hyvin linjassa sen kanssa, että etenkin pienemmät yritykset antoivat vuoden 2010 aikana toimitukselle hyvää palautetta listan toimivuudesta hyvien osaajien löytämisessä ilman kalliita ilmoituksia Helsingin Sanomiin.

Eri osaamissektoreilta kuuminta kamaa olivat vuonna 2010 web-ohjelmoijat (313 ilmoitusta). Toiseksi nousivat erityisasiantuntijat (263 ilmoitusta). Hyvänä haastajana tuli myös “Web-design”-kategoria johon liittyviä työpaikkailmoituksia julkaistiin 220 kappaletta. Projektinhallintaan ja tuottamiseen liittyviä ilmoituksia julkaistiin 144 kappaletta. Myyntiin, johtoon ja konsultointiin liittyviä ilmoituksia 100 ilmoitusta. Verkkoviestintään liittyviä ilmoituksia 107 kappaletta. Voisikin sanoa, että palstan kautta löytyy duuneja varsin laajalle kirjolle web-alan erityisosaajia.

Vuoden 2010 aikana saatiin myös mukavasti palautetta listan toiminnasta. Moni ammattilainen kiitteli mukavan uuden duunin löytämisestä palstan kautta ja myös yrityksiltä tuli hyvää palautetta kohdennetun rekrytointikanavan toimivuudesta. Palstan toimivuus osaajien ja yritysten yhdistämisessä on ollut pääteltävissä myös huimista liikennemääristä. Esimerkiksi avoimet työpaikat -palstan pääsivu sai yksinään yli 82 000 sivulatausta vuoden 2010 aikana.

Vuoden 2011 suunnitelmissa on mahdollistaa paremman näkyvyyden ostaminen oman organisaation ilmoituksille. Näin halutaan tehostaa etenkin isompien rekrykampanjoiden tehokkuutta. Moni alan toimija kun suunnittelee kasvavansa rajusti myös vuonna 2011.

Listalle ilmoittaminen tulee olemaan edelleen täysin maksutonta ja onnistuu helposti itsepalvelulomakkeen avulla. Tarkoitus on myös edelleen kehittää palstaa nimenomaan pienempiä yrityksiä palvellen.

Hyvien tekijöiden löytäminen pitää jatkossakin onnistua kustannustehokkaasti myös pienemmiltä toimijoilta.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “733 duuni-ilmoitusta web-alalla vuonna 2010

 1. Olisi myös hienoa nähdä kuinka paljon studentwork on palkannut hommiin. Olen käynnyt heillä muutaman kerran mutta mitään ei ole ikinä kuulunut ja huonosti myös ilmoittavat onko päässyt jatkoon vai ei.

  Myös sanaa Web-design on omasta mielestäni käytetty väärissä paikoissa hyvinkin paljon. Yritykset eivät ilmeisesti osaa erottaa web-design sanaa web-developing sanasta.
  Kun on oikeasti haettu enemmän ohjelmoiti taitoista ihmistä työhön on haettu web-design hakemuksella ihmistä.

  Toivotaan, että 2011 selkenee noi rekry ilmoitukset hieman.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun