Web-alan kasvuraketit (by Deloitte TechFast 100)

Perttu Tolvanen

ArcticStartup on raportoinut ansiokkaasti Deloitten viimeisimmästä tutkimuksesta joka listaa nopeasti kasvavia kotimaisia teknologia-alan yrityksiä. Tähän artikkeliin on poimittu Deloitten listauksesta nopeimmin kasvavat web-alan yritykset. Yhteensä näitä löytyi top-100 listalta neljä kappaletta.

  1. Snoobi. Web-analytiikkatyökalun voittokulku on ollut hurjaa. Etenkin uusimman käyttöliittymäpäivityksen jälkeen myös piintyneimpien Google Analytics –fanien kannattaa tutustua tuotteeseen, ja miettiä hetki miksi Snoobi menestyy vaikka ilmaisia työkalujakin on tarjolla. Snoobin laajentuminen perustuu vahvasti kansainvälistymiseen.
  2. imageUoma. Vaativia verkkopalvelutoteutuksia tekevä yritys on kasvanut viime vuosina nopeasti. Uoman korkeimman profiilin toteutuksia lienee ainakin MTV3:n Jokakoti.fi ja viimeisimpänä hiljattain uudistunut Suomi.fi.
  3. imageKlikkicom Oy. Nopeasti kasvava hakukonemainontaan ja web-analytiikkaan erikoistunut firma kasvaa niin Suomessa kuin Ruotsissa. 
  4. imageEndero. Verkkopalveluita ja intranet-ratkaisuja Microsoft-teknologioilla suunnitteleva ja toteuttava Endero on kasvanut viime vuosina huimaa vauhtia. Endero on ollut jo pitkään vahvoja kotimaisia SharePoint-toimittajia, ja viime aikoina valikoimiin on tullut myös EPiServer. Enderollakin on liiketoimintaa ja projekteja Suomen ulkopuolella jonkin verran.

Kotimaisella web-kentällä on nähty paljon uusia yrityksiä viime vuosina, mutta harva yritys on uskaltanut ja pystynyt kasvamaan vuodesta toiseen. Yllä mainitut yritykset ovat täten todellisia poikkeuksia alalla jossa useimmat projektit ja tuotteet ovat varsin pienikokoisten yrityksien toteuttamia.