Haluaisitko kirjoittaa projektitarinan verkkopalveluprojektista Vierityspalkkiin?

Perttu Tolvanen

Vierityspalkissa julkaisisimme mielellämme projektitarinoita erilaisista web-alan projekteista. Jos olet juuri saanut päätökseen projektin tai loppu on lähestymässä, niin mielellämme julkaisisimme projektitarinasi vieraskynä-kirjoituksena!

Projektitarinalta toivoisimme erityisesti seuraavia asioita:

  1. Projektin tavoitteet hyvin avattuna – mitä tavoiteltiin ja miksi projektiin lähdettiin?
  2. Miten projektia valmisteltiin? Kilpailutettiinko toimittajia, varattiinko sisäisesti riittäviä resursseja, kartoitettiinko markkinoita? Ylipäätään miten projektin ensimmäiset, ratkaisevat askeleet sujuivat.
  3. Kumppanivalinnat kiinnostavat alalla työskenteleviä henkilöitä erityisesti ja näistä kuulisimme ehdottomasti puhuttavan nimien kanssa. Ketkä valittiin? Miksi? Mitä mikäkin toimisto teki? Menikö työnjako lopulta kuten oli ennakkoon suunniteltu? Tarvittiinko matkan varrella vielä lisää yhteistyökumppaneita?
  4. Projektissa kohdattujen haasteiden avoin käsittely – ilman syyttelyä luonnollisesti, ja ehkä jopa rohkeasti oman roolinkin puutteita tarkastellen.
  5. Verkkopalvelun keskeiset uudet ominaisuudet kiinnostavat aina. Ulkopuoliselle kun ei aina ole selvää, että mikä on muuttunut kauniin pinnan alla. On myös mukava kuulla suoraan projektin tehneiltä henkilöiltä mitkä ovat omat suosikkiominaisuudet ja miksi.
  6. Kokonaiskustannukset, hankkeen pituus, tekniset haasteet ovat aina hyvän projektitarinan kulmakiviä. Toteutuneiden lukujen avaaminen auttaa koko alaa oppimaan, ja suunnittelemaan hankkeita jatkossa entistäkin realistisemmin.

Yksi esimerkki projektitarinasta on Vierityspalkki.fi-blogin uudistuksen projektitarina viime vuodelta.

Halutessasi voit kirjoittaa projektitarinan myös jostain tietystä näkökulmasta käsin. Esimerkiksi teknisestä näkökulmasta katsoen, tai vaikkapa asiakkaan viestintäyksikön näkökulmasta.

Jos olet kiinnostunut vieraskynäilemään Vierityspalkissa, niin ota yhteyttä toimitukseen palautelomakkeen avulla ja kerro aiheestasi meille.

Aiheet: Verkkopalvelun uudistus, Vierityspalkki

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.