Haluaisitko kirjoittaa projektitarinan verkkopalveluprojektista Vierityspalkkiin?

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Omien verkkosivustojen merkitys kasvaa (taas).

Vierityspalkissa julkaisisimme mielellämme projektitarinoita erilaisista web-alan projekteista. Jos olet juuri saanut päätökseen projektin tai loppu on lähestymässä, niin mielellämme julkaisisimme projektitarinasi vieraskynä-kirjoituksena!

Projektitarinalta toivoisimme erityisesti seuraavia asioita:

 1. Projektin tavoitteet hyvin avattuna – mitä tavoiteltiin ja miksi projektiin lähdettiin?
 2. Miten projektia valmisteltiin? Kilpailutettiinko toimittajia, varattiinko sisäisesti riittäviä resursseja, kartoitettiinko markkinoita? Ylipäätään miten projektin ensimmäiset, ratkaisevat askeleet sujuivat.
 3. Kumppanivalinnat kiinnostavat alalla työskenteleviä henkilöitä erityisesti ja näistä kuulisimme ehdottomasti puhuttavan nimien kanssa. Ketkä valittiin? Miksi? Mitä mikäkin toimisto teki? Menikö työnjako lopulta kuten oli ennakkoon suunniteltu? Tarvittiinko matkan varrella vielä lisää yhteistyökumppaneita?
 4. Projektissa kohdattujen haasteiden avoin käsittely – ilman syyttelyä luonnollisesti, ja ehkä jopa rohkeasti oman roolinkin puutteita tarkastellen.
 5. Verkkopalvelun keskeiset uudet ominaisuudet kiinnostavat aina. Ulkopuoliselle kun ei aina ole selvää, että mikä on muuttunut kauniin pinnan alla. On myös mukava kuulla suoraan projektin tehneiltä henkilöiltä mitkä ovat omat suosikkiominaisuudet ja miksi.
 6. Kokonaiskustannukset, hankkeen pituus, tekniset haasteet ovat aina hyvän projektitarinan kulmakiviä. Toteutuneiden lukujen avaaminen auttaa koko alaa oppimaan, ja suunnittelemaan hankkeita jatkossa entistäkin realistisemmin.

Yksi esimerkki projektitarinasta on Vierityspalkki.fi-blogin uudistuksen projektitarina viime vuodelta.

Halutessasi voit kirjoittaa projektitarinan myös jostain tietystä näkökulmasta käsin. Esimerkiksi teknisestä näkökulmasta katsoen, tai vaikkapa asiakkaan viestintäyksikön näkökulmasta.

Jos olet kiinnostunut vieraskynäilemään Vierityspalkissa, niin ota yhteyttä toimitukseen palautelomakkeen avulla ja kerro aiheestasi meille.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun