Uudet julkaisut –palstan vuosi 2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Vierityspalkin Uudet julkaisut –palsta lähti kohtuullisesti käyntiin vuoden 2009 aikana. Latausmäärien näkökulmasta osio on avoimien työpaikkojen jälkeen Vierityspalkin suosituimpia. Twitterissäkin uudet julkaisut saavat yleensä mukavasti huomiota.

Palstallehan voivat digitoimistot, mainostoimistot ja yksittäiset tekijät ilmoittaa uusia julkaistuja verkkopalveluitaan. Palsta on täysin ilmainen. Vaatimuksena ilmoittajilta on vain projektikuvaus jonka maksimipituus on 1000 merkkiä. Yhdelle projektille voi myös merkitä useita toimistoja toteuttajiksi ja jokaisen toimiston roolin voi määritellä erikseen.

Vierityspalkin uudet julkaisut –palstan kautta saa oman projektin helposti alan ammattilaisten tietoisuuteen ja esim. Twitteriin uudet julkaisut menevät Vierityspalkin Twitter-tilin kautta automaattisesti. Mielenkiintoisia sivustoprojekteja nostetaan myös Vierityspalkissa artikkeleiksi.

Esimerkiksi seuraavat artikkelit syntyivät uudet julkaisut –palstan kautta.

Myös loppuvuodesta 2009 palstalle ilmoitettiin useita kiinnostavia verkkopalveluprojekteja. Tässä poimintoina niistä muutamia.

Avalon oli erityisen aktiivinen ilmoittaja ja moni heidän toteuttama sivusto olisi ansainnut enemmänkin huomiota. Esimerkkinä selkeä ja käytettävä yrityssivusto Rakennusteho Oy:lle*.

image

Avalonin tuotannon laajuutta kuvaa myös Pimeys-elokuvalle tehty teaser-sivusto:*

image

Selkeä ja monipuolinen kokonaisuus on myös Animalian uusi sivusto jonka toteutti Koodi Web Design* Drupal-julkaisujärjestelmällä. Informatiivinen ja selkeä kokonaisuus pitää sisällään useita hyviä käyttöliittymäratkaisuja – esimerkiksi informatiivisen ja hyödyllisen footer-ratkaisun.

image

Myös Endero* ilmoitti runsaan määrän töitään listalle vuoden 2009 aikana. Viimeisimpiä töitä oli muun muassa VR:n Talvi-kampanjasivusto* jossa Suomen kartalle on sijoiteltu erilaisia kiinnostavia matkailukohteita.

image

Myös White Sheepiltä tuli vuoden aikana listalle hurja joukko toinen toistaan näyttävämpiä sivustoja. Viimeisimpiä White Sheepin toteutuksia oli esimerkiksi laskettelukeskus Åren sivusto*.

image

Useita suunnittelutoimistojen omia sivustouudistuksia ilmoitettiin syksyn aikana myös listalle. Näistä erottuvin uudistus oli ehdottomasti Nordkapp –suunnittelutoimiston sivustouudistus. Sivusto on visuaalisesti selkeä, esittelee asiallisesti toimiston projekteja ja sisältää myös pintaa syvemmälle sukeltavan blogin digitaalisen median suunnittelusta.

image

Toinen asiallinen suunnittelutoimiston sivustouudistus viime syksyltä on W. Steinmannin uusi sivusto. Ehdottomasti suurimmat pisteet mainostoimisto Steinmann saa kuitenkin siitä, että kutsuu itseään reilusti mainostoimistoksi. Erottuva valinta mainostoimistoalalla nimittäin.

image

Merkittävin syksyn 2009 mediataloihin liittyvä sivustouudistus lienee ollut televisiokanava Nelosen uudistunut Nelonen.fi. Betassa edelleen oleva sivusto uudistui Valven konseptoimana ja Exoven teknisellä toteutuksella. Alustaksi Nelonen.fi sai Drupal-julkaisujärjestelmän. Nelonen.fi –palvelussa NettiTV on integroitu vahvasti koko sivuston yleiseksi toiminnallisuudeksi ja esimerkiksi hakutoimintoon on panostettu. Näyttävänä yksityiskohtana hakulaatikko esimerkiksi ehdottaa tuloksia jo silloin kun käyttäjä kirjoittaa hakusanaa hakukenttään.

image

Kehitysehdotuksia Uudet julkaisut –palstan kehittämiseksi otetaan mielellään vastaan. Toistaiseksi esimerkiksi kommentointia ei ole sallittu tietoisesti. Harkintalistalla on screenshottien lisäysmahdollisuus jolloin listasta tulisi visuaalisesti näyttävämpi. Toiveita voi esittää esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimitus-lista(at)vierityspalkki.fi tai kommentoimalla tähän artikkeliin.

Ilmoita toimistosi uusi julkaisu.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun