Google Analytics koulutusta myös Suomesta

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Mitä web-analyytikolta vaaditaan?.

image Google Analytics* hallitsee web-analytiikkamarkkinoita Suomessa ylivoimaisesti. Kotimainen Snoobi* tarjoaa erittäin hyvän vastuksen, mutta ei pärjää asennuksien määrässä. Suomessa lienee kymmeniä tuhansia Google Analytics –asennuksia. Snoobin markkinaosuus on muutamia tuhansia asennuksia.

Google Analytics ei ole kuitenkaan mikään yksinkertainen ohjelma ja verkosta löytyvä opiskelumateriaali on hajallaan ja työlästä käydä läpi. Täten on hienoa, että myös suomalaiset koulutusyritykset ovat löytäneet Google Analyticsin omaan koulutustarjontaansa.

FC Sovelto on aloittanut Google Analytics –peruskurssit* joiden vetäjänä toimii WAA Finlandin puheenjohtaja Petri Mertanen*. Koulutus on suunnattu erityisesti asiakasyrityksien käyttäjille, kuten markkinoinnille ja tietohallinnolle, jotka haluavat seurata omaa verkkopalveluaan tarkemmin.

Esimerkiksi Snoobi on ollut hyvin aktiivinen kouluttaja jo usean vuoden ajan ja varmasti moni organisaatio on päätynyt Snoobiin erityisesti parempien kouluttautumismahdollisuuksien myötä. Google Analyticsille lieneekin hyvin tyypillistä, että työkalu on käytössä, mutta sen tarjoamista hyödyistä vain murto-osa ymmärretään.

”Haasteena monella yrityksellä on ollut Google Analytics -järjestelmän varsinainen hyödyntäminen.
Verkkopalvelun tavoitteita ei ole asetettu ja kerätyn datan analysointi on satunnaista. Tämä johtuu usein puutteellisesta osaamisesta. Näin ollen arvokasta tietoa ei ole pystytty hyödyntämään liiketoiminnan parantamiseksi”, kommentoi Naviatechin toimitusjohtaja Petri Mertanen*.

Kurssilla käydään läpi Google Analyticsin perusasetukset, raporttikeskuksen käyttö, kävijöihin liittyvät raportit, liikenteen lähteisiin liittyvät raportit, sivuston sisältöön liittyvät raportit, tavoitteiden asettaminen ja esimerkiksi datan vieminen ulos Google Analyticsista. Täten kyseessä on peruskurssi erityisesti henkilöille joille Google Analytics ei vielä ole osa päivittäistä työtä. Lisätietoa Google Analytics –kurssista saa FC Sovelton kurssikuvauksesta*.

Räätälöityä koulutusta on toki ollut tarjolla jo pitkään. Esimerkiksi Estime on toteuttanut räätälöityjä koulutuksia asiakkailleen ja tarjonnut Google Analyticsiin virallista tukea Googlen hyväksymänä kumppanina*. Muita Suomessa toimivia auktorisoituja kumppaneita ovat mm. Klikki* ja Trainers’ House Analytics*. Muita Google Analytics koulutuksen tarjoajia Suomessa ovat ainakin Tulos*, Naviatech* ja Verkkonäkyvyys.com*. Tuloksen koulutustarjonnassa näyttäisi olevan jopa syventävää koulutusta ja vinkkejä työkalun tehokäyttöön.

Todennäköisesti koulutusta on tosin saatavilla useista kymmenistä toimistoista ympäri Suomen, mutta näistä useimmat eivät koulutusta aktiivisesti markkinoi.

Nyt kun peruskurssi Google Analyticsiin löytyy, niin voisi esittää Vierityspalkin lukijoille kysymyksen: Millaista syventävää Google Analytics –koulutusta mielestäsi tarvittaisiin?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun