Google Analytics koulutusta myös Suomesta

Perttu Tolvanen

image Google Analytics* hallitsee web-analytiikkamarkkinoita Suomessa ylivoimaisesti. Kotimainen Snoobi* tarjoaa erittäin hyvän vastuksen, mutta ei pärjää asennuksien määrässä. Suomessa lienee kymmeniä tuhansia Google Analytics –asennuksia. Snoobin markkinaosuus on muutamia tuhansia asennuksia.

Google Analytics ei ole kuitenkaan mikään yksinkertainen ohjelma ja verkosta löytyvä opiskelumateriaali on hajallaan ja työlästä käydä läpi. Täten on hienoa, että myös suomalaiset koulutusyritykset ovat löytäneet Google Analyticsin omaan koulutustarjontaansa.

FC Sovelto on aloittanut Google Analytics –peruskurssit* joiden vetäjänä toimii WAA Finlandin puheenjohtaja Petri Mertanen*. Koulutus on suunnattu erityisesti asiakasyrityksien käyttäjille, kuten markkinoinnille ja tietohallinnolle, jotka haluavat seurata omaa verkkopalveluaan tarkemmin.

Esimerkiksi Snoobi on ollut hyvin aktiivinen kouluttaja jo usean vuoden ajan ja varmasti moni organisaatio on päätynyt Snoobiin erityisesti parempien kouluttautumismahdollisuuksien myötä. Google Analyticsille lieneekin hyvin tyypillistä, että työkalu on käytössä, mutta sen tarjoamista hyödyistä vain murto-osa ymmärretään.

”Haasteena monella yrityksellä on ollut Google Analytics -järjestelmän varsinainen hyödyntäminen.
Verkkopalvelun tavoitteita ei ole asetettu ja kerätyn datan analysointi on satunnaista. Tämä johtuu usein puutteellisesta osaamisesta. Näin ollen arvokasta tietoa ei ole pystytty hyödyntämään liiketoiminnan parantamiseksi”, kommentoi Naviatechin toimitusjohtaja Petri Mertanen*.

Kurssilla käydään läpi Google Analyticsin perusasetukset, raporttikeskuksen käyttö, kävijöihin liittyvät raportit, liikenteen lähteisiin liittyvät raportit, sivuston sisältöön liittyvät raportit, tavoitteiden asettaminen ja esimerkiksi datan vieminen ulos Google Analyticsista. Täten kyseessä on peruskurssi erityisesti henkilöille joille Google Analytics ei vielä ole osa päivittäistä työtä. Lisätietoa Google Analytics –kurssista saa FC Sovelton kurssikuvauksesta*.

Räätälöityä koulutusta on toki ollut tarjolla jo pitkään. Esimerkiksi Estime on toteuttanut räätälöityjä koulutuksia asiakkailleen ja tarjonnut Google Analyticsiin virallista tukea Googlen hyväksymänä kumppanina*. Muita Suomessa toimivia auktorisoituja kumppaneita ovat mm. Klikki* ja Trainers’ House Analytics*. Muita Google Analytics koulutuksen tarjoajia Suomessa ovat ainakin Tulos*, Naviatech* ja Verkkonäkyvyys.com*. Tuloksen koulutustarjonnassa näyttäisi olevan jopa syventävää koulutusta ja vinkkejä työkalun tehokäyttöön.

Todennäköisesti koulutusta on tosin saatavilla useista kymmenistä toimistoista ympäri Suomen, mutta näistä useimmat eivät koulutusta aktiivisesti markkinoi.

Nyt kun peruskurssi Google Analyticsiin löytyy, niin voisi esittää Vierityspalkin lukijoille kysymyksen: Millaista syventävää Google Analytics –koulutusta mielestäsi tarvittaisiin?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Web-analytiikka

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.