Uudistuneita verkkopalveluita kesäkuussa 2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Muutamia poimintoja kesäkuun uusista julkaisuista. Listalle poimittiin muutamia kiinnostavia palveluita ja erityishuomion kohteeksi valittiin palveluiden RSS-syötteet.

Finnlinesin verkkopalvelu uudistui ja konseptista vastasi Nitro. Teknisestä toteutuksesta vastasi Exove ja alustana otettiin käyttöön eZ Publish –julkaisujärjestelmä. RSS-syötteitä ei palvelu tarjoa. Lue lisää Finnlinesin verkkopalvelun uudistusprojektista.*

image

Ch5 Finland* uudisti Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen verkkopalvelun vastaten koko toteutuksesta itse. RSS-syötteitä ei sahkoturva.info-sivulta saa. Lue lisää sahkoturva.info -verkkopalveluprojektista.*

image

Ch5 Finland* uudisti Asuntojen hintatiedot –palvelun. Palvelu jatkaa askeettisella linjalla joka ei häikäise ominaisuuksilla, mutta toimii luotettavasti. RSS-syötteitä palvelu ei tarjoa. Lisätietoja Asuntojen hintatiedot –verkkopalvelun uudistuksesta.*

image

Tele Finlandin verkkopalvelut saivat uuden konseptin White Sheepin* toimesta. Palvelu uudistui moderniksi ja kovin Web 2.0 –tyyppiseksi pyöreitä muotoja ylistäväksi verkkopalveluksi. Erityishuomiota ovat ansiokkaasti saaneet myös navigaatiotermit jotka on muotoiltu selkeästi asiakkaiden kielellä. RSS-syötteitä ei palvelusta löytynyt. Lue lisää uudistusprojektista.*

image

Samalla uudistui myös Tele Finlandin verkkokauppa jossa White Sheep* oli tukemassa toteutustiimiä konseptin ja käyttöliittymän osalta.

image

Naviatech Solutions* uudisti Trainers’ House Analytics –yksikön verkkopalvelun vastaten konseptista, grafiikasta ja teknisestä toteutuksesta. !noob vastasi Flash-tuotannosta. Tämäkin saitti antaa hyvän esimerkin suunnittelutoimiston järkevästä verkkoläsnäolosta. Etusivulle on nostettu niin Twitterit, blogiartikkelit kuin uutiskirjeen tilaukset. Trainers’ Housen sivusto myös näyttää, että ei ole enää niin olennaista, että bloggaavatko asiantuntijat omissa blogeissaan vai firman blogeissa. Uusimmat otsikot on silti järkevää nostaa firman saitin etusivulle. Trainers’ Housen saitilta RSS-syöte löytyy, mutta RSS-syöte ei toimi, koska ilmeisesti sille ei ole konfiguroitu mitään sisältölähdettä. Pisteitä kuitenkin yrityksestä. Lue lisää verkkopalveluprojektista.*

image

Endero* uudisti VR Cargon sivuston uudelle konserni-ilmeelle yhdessä Grey Direct&Digitalin kanssa. Endero vastasi myös konseptisuunnittelusta. Cargon uusi sivusto edustaa varsin tyylikästä yrityssivustoa jossa etusivulle on nostettu havainnollisesti tärkeimmät linkit ja informaatiosisällöt. Etusivu toimii asiallisena oppaana yrityksen toimintaan – joskin etusivulla on varsin runsaasti erilaisia elementtejä. Asiakkaan useimmiten tarvitsemat tiedot on kuitenkin nostettu ansiokkaasti esiin. VR-konsernin tiedotteista saa RSS-syötteen* jos sen onnistuu uutisarkiston etusivulta pienen ikonin takaa löytämään. Piilottelusta huolimatta isot pisteet VR:lle RSS-syötteen tarjoamisesta.

image

Into-Digital ja mainostoimisto Hoop ovat toteuttaneet Tarjousagentti-verkkopalvelun jonka kautta voi kilpailuttaa helposti uuden auton hinnan. Lue lisää tarjousagentti-projektista*.

image

Ch5 Finland uudisti Tasa-arvovaltuutetun verkkopalvelun. Projektissa ulkonäköä ja rakennetta selkeytettiin. Tasa-arvovaltuutetun domain-osoite noudattaa myös esimerkillisesti valtionhallinnon laatukriteeristöä ollen www.tasa-arvo.fi eikä mystinen lyhenne viraston nimestä. Tasa-arvovaltuutetun julkaisuista ja tiedotteista ei saa minkäänlaisia RSS-syötteitä. Lue lisää Tasa-arvovaltuutetun verkkopalvelu-uudistuksesta.*

image

Morning* toteutti ulkoasun faceliftin Helpsonille. Projektitarinan mukaan uudistuksessa suoristettiin palvelupolkuja ja viritettiin visuaalinen ilme selkiyttämään käyttäjäkokemusta. Teknisen toteutuksen hoiti Whitestone*. Helpson ei tarjoa RSS-syötteitä tiedotteistaan.

image

Katso kaikki julkaisut “Uudet julkaisut” –palstalta.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun