Tampere ei ole enää e #2

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Ylen it-kupla.net-podcast tarjoilee nostalgiaa uusmedian hulluista vuosista.

Ilmaisjakelulehti Tamperelaisen uusimmassa numerossa haastatellaan eTampere-hankkeen vetäjää Jarmo Viteliä, joka myöntää, että tavoitteista jäätiin kauas, mutta ehkä jotain hyvääkin saatiin aikaan.

Heti ensimmäisessä tavoitteessa luvattiin, että vuoden 2006 alkuun mennessä Tampereella on 20 uutta kansainvälistä it-yritystä, jotka työllistävät yhteensä 1500 ihmistä.

Vitelin mukaan mahdollisuudet Tampereen teknologiaihmeeseen menivät jo vuonna 2001.

– It-yritysten kasvu lopahti jo ensimmäisenä vuonna. Optimismi muuttui kriittisyydeksi, ja rahahanat menivät kiinni.

Sekä haastattelu* että toimittajan kriittinen pääkirjoitus otsikolla eOnnistuttiinko?* ovat tarjolla PDF-muodossa. Jutun mukaan eTampere-hankkeesta saadaan ulkopuolinen arvio parin viikon kuluttua.

Kiitos Antille vinkistä.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

1 kommentti “Tampere ei ole enää e #2

 1. Petja Jäppinen

  Tampereen hanketta seurasin harvakseen ja etäältä, mutta liki kaikissa hankkeissa mitä olen seurannut on ollut pari ongelmaa.

  Sitoutuneisuuden ja ja verkkoviestinnän oikea osaaminen; ei mitään korkeakouluteoriaa vaan oikeaa yhteisöllisyys osaamista.

  Ja toisena ongelmana, mutta vähäisempi, on ollut alustojen jähmeys, tietty dynamiikan puute. Kun olen viimeisen 3 viikon aikana käynyt niitä läpi noin ja suunnilleen kurkun päähän asti…

Kommentointi on suljettu.


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun