Tietoa blogista

Haluatko jakaa juttuvinkin? Antaa palautetta? Kehua meitä? Tee se palautelomakkeella.

Blogin esittely

Vierityspalkki on blogi web-asiantuntijoille. Aiheina ovat mm. alan toimistot, julkaisujärjestelmät, alan duunit, tapahtumat ja koulutukset. Blogin päätoimittajana toimii web-projektien asiantuntija Perttu Tolvanen. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, niin Pertun tavoitat sähköpostilla parhaiten (perttu(at)perttutolvanen.com).

wpsemma-20140916-DSC_2897
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä WordPress-aiheisesta seminaarista syksyltä 2014.

Joko olet uutiskirjeen tilaaja? >> Tilaa Vierityspalkin artikkelit, avoimet työpaikat ja uudet julkaisut sähköpostiisi (kerran kuukaudessa)

Blogia voi seurata Twitterissä, Facebookissa tai tilaamalla RSS-syötteen.

Blogi on toiminut vuodesta 2006 lähtien. Juttuja on julkaistu vuosien aikana yli 800 ja seuraajia eri kanavissa on blogilla useita tuhansia. Esimerkiksi Twitterissä blogilla on lähes 4000 seuraajaa.

Ensimmäiset vuodet blogi toimi ryhmäblogina, mutta viime vuodet blogin pyörittämisestä on vastannut päätoimittaja Perttu Tolvanen.

Blogin ja ilmoituspalstojen lisäksi Vierityspalkki on järjestänyt useita ajankohtaisia seminaareja yhdessä muiden organisaatioiden kanssa. Aiheina on ollut mm. responsiiviset verkkosivustot, ohjausryhmätyöskentely verkkoprojekteissa ja ketterien menetelmien käyttäminen verkkoprojekteissa.

wpsemma-20140916-DSC_2755
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä WordPress-aiheisesta seminaarista syksyltä 2014.

vierityspalkin-wp-semma-bjorklund-lavalla-2014
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä WordPress-aiheisesta seminaarista syksyltä 2014.

vierityspalkki-goes-seminaarit-2013
Kuva: Vierityspalkin ja Kelan järjestämästä ketteriä menetelmiä käsitelleestä seminaarista vuodelta 2013.

kettera-seminaari-huotarinen-tolvanen-2013
Kuva: Vierityspalkin ja Kelan järjestämästä ketteriä menetelmiä käsitelleestä seminaarista vuodelta 2013.

Blogin ilmoituspalstoista erityisen suosittu on ”Avoimet työpaikat” -palsta, joka julkaisee useita kymmeniä alan ilmoituksia kuukaudessa ja vetää puoleensa tuhansia kuukausikävijöitä.

Voit olla yhteydessä Perttuun palautelomakkeen avulla tai sähköpostitse suoraan perttu (at) perttutolvanen.com. Viestintätoimistojen postituslistoja varten oleva sähköpostiosoite on toimitus-lista(at)vierityspalkki.fi.

Ota yhteyttä tai lähetä palautetta.

Blogin yhteydessä toimivat myös ilmoituspalstat: avoimet työpaikat, uudet julkaisut ja koulutukset. Näistä palstoista etenkin avoimet työpaikat -palsta on muodostunut erittäin suosituksi web-alan työpaikkailmoittelupalstaksi. Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, ja onnistuu helposti lomakkeen avulla ilman rekisteröitymistä. Jätä ilmoitus palstalle.

Blogin sponsorit

Blogin pysyviä sponsoreita ovat H1 ja North Patrol. H1 vastaa blogin WordPress-kehityksestä, ja North Patrol tukee toimitustyötä ja seminaaritoimintaa.

Aiemmin blogin toimintaa on sponsoroinut mm. Futurice ja Microsoft.

Blogissa on aiemmin ollut mahdollista saada näkyvyyttä sponsoroinnin kautta. Sponsoroidut artikkelit ovat kuitenkin aina erottuneet muista artikkeleista. Esimerkki sponsoroidusta jutusta: Esittelyssä: Microsoft Web Platform Installer.

Yksittäisten tapahtumien ja isompien rekryhakujen yhteydessä on myös korvausta vastaan kirjoitettu puffijuttuja blogin aihepiiriin sopivista asioista. Esimerkki tapahtuman puffijutusta: SharePoint-integraattori kutsuu Drupalin ja EPiServerin kylään

Blogin historiaa

Vierityspalkki on perustettu vuonna 2006 Asmo Halisen toimesta. Blogi on alusta saakka ”raportoinut kotimaisia uutisia ja kuulumisia mediasta, jota jonkin aikaa sitten uudeksi kutsuttiin”. Vuosien varrella on julkaistu artikkeleita, jotka ovat käsitelleet niin web-kehitystä, sosiaalisia medioita, verkkopelejä kuin digitaalista markkinointia. Blogi on toiminut ryhmäblogina suurimman osan historiastaan, ja edelleen säännölliset vierailevat kirjoittajat ovat tärkeä osa blogin sisällöntuotantoa. Yhteensä blogijuttuja on julkaistu vuosien varrella yli 800 kpl.

Blogin toimituksen jäseninä on ollut seuraavia henkilöitä (julkaistujen juttujen määrän mukaan järjestettynä):

Blogin web-kehityksestä on blogin historiassa vastannut:

Suosittuja artikkeleita vuosien varrelta:

Vuoden 2014 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2013 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2012 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2011 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2010 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2009 suosittuja artikkeleita:

  • Vuoden 2008 suosittuja artikkeleita:

    Vuoden 2007 suosittuja artikkeleita:

    Vuoden 2006 suosittuja artikkeleita:

    Poimintoja blogin historiasta