Teknologia: EPiServer

Savon Voima verkkopalvelu-uudistus

Tekijä: Sininen Meteoriitti
Tärkein teknologia: EPiServer
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Savon Voima aloitti verkkopalvelu-uudistuksen loppuvuonna 2014. ”Päätavoitteena oli ajanmukaistaa sivustoa niin, että sen käyttö olisi miellyttävää myös mobiileilla päätelaitteilla. Lisäksi halusimme selkeyttää sivuston rakennetta sekä sijoittua paremmin hakutuloksissa”, Vesterinen kuvailee lähtötilannetta. Toistaiseksi valtaosa käyttäjistä selaa palvelua työpöytänäytöllä, mutta tilanne on selvästi muuttumassa. Verkkopalvelun sisällönhallinnan järjestelmäksi valittiin Episerver, jolla haettiin ylläpidon helppoutta sekä parempia rakenteen ja ulkoasun muokkaamismahdollisuuksia. ”Episerverin myötä ylläpitoon on saatu lisää jouhevuutta: blokki-ajattelu toimii kohdallamme hyvin, ja voimme luoda monipuolisia sekä persoonallisia kokonaisuuksia, kuten kampanjasivuja. Samalla operatiiviset kustannukset pienenevät huomattavasti, […]

Valmet

Tekijä: Knowit Oy
Tärkein teknologia: EPiServer
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Valmet halusi uudistaa vanhan verkkosivustoalustansa, joka oli Lotus Notes Domino -pohjainen sovellus. Sovellus oli tulossa elinkaareensa päähän eikä enää vastannut tunnistettuja tulevaisuuden kehitystarpeita. Sivuston uudeksi julkaisualustaksi Valmet valitsi EPiServerin ja projektin toteuttajaksi Knowitin, joka on yksi Pohjoismaiden johtavia EPiServer-tekijöitä. Projekti alkoi maaliskuussa 2015. Knowit osallistui visuaalisen ulkoasun ja konseptin päivittämiseen sekä teki kokonaisuudessaan projektin teknisen toteutuksen. Sivuston käyttöympäristö ostettiin EPiServeriltä pilvipalveluna. Responsiivinen uusi verkkosivusto julkaistiin syyskuussa 2015 alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Seuraavana vaiheena oli eri kieliversioiden sisältöjen vieminen EPiServerin päälle. ”Olemme olleet tyytyväisiä […]

Veronmaksajat.fi -sivustouudistus

Tekijä: Sininen Meteoriitti
Tärkein teknologia: EPiServer

Veronmaksajien verkkopalvelu-uudistuksen tavoitteena oli kannettavien päätelaitteiden (tabletit ja älypuhelimet) parempi tukeminen, asiakaspalvelun tehostaminen, jäsenten itsepalvelumahdollisuuksien parantaminen ja palvelun käyttökokemuksen nykyaikaistaminen. Sininen Meteoriitti on ollut Veronmaksajien yhteistyökumppanina kaikissa verkkopalvelu-uudistuksen vaiheissa konseptoinnista toteutukseen ja käyttöönottoon. Julkaisujärjestelmäksi valittiin EPiServer 7.

Meteoriitti.com -sivustouudistus

Tekijä: Sininen Meteoriitti
Tärkein teknologia: EPiServer

Sininen Meteoriitti julkaisi 10.6.2013 uuden responsiivisen verkkosivustonsa uudella raikkaalla ilmeellä. Konseptista, visuaalisesta suunnittelusta, valokuvauksesta ja teknisestä toteutuksesta vastasi Sinisen Meteoriitin oma henkilökunta. Julkaisujärjestelmänä sivustolla on EPiServer 7.

Edupoli.fi -sivustouudistus

Tekijät: Mainostoimisto RED (Graafinen suunnittelu), Tietotalo Infocenter Oy (Tekninen toteutus ja konsultointi)
Tärkein teknologia: EPiServer

Koko Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (IUKKY) siirtyi Tietotalon edustaman EPiServer-järjestelmän käyttäjäksi. Uudistukseen sisältyi Edupolin lisäksi IUKKY:n, Amiston ja Itä-Uudenmaan oppisopimuskeskuksen verkkopalvelut. Kokonaisprojekti toteutettiin yhteistyössä mainostoimisto RED:n kanssa. Vastuut jakautuvat siten, että RED vastasi yksittäisten verkkopalveluiden graafisesta suunnittelusta, ja Tietotalo puolestaan järjestelmään liittyvästä konsultaatiosta ja toteutuksesta. Edupoli.fin verkkopalvelu-uudistuksessa huomio keskittyi informaatioviestinnän haasteisiin, kuten tietojärjestelmien integrointiin ja hakutoimintojen selkeyttämiseen. Edupoli.fin pääkäyttäjät eli aikuisopiskelijat tuotiin uudella sivustolla aiempaa näkyvämmin esiin. Sisältöjen rakenteellinen uudelleenorganisointi helpottaa Edupolin reilua 10 000 viikkokäyttäjää löytämään halutun tiedon nopeasti.